Idealno za sve ljubitelje luksuza: Odmorite u veličanstvenim spa centrima

Piše: L. B.

Ukoliko osjećate potrebu da se opustite i odmorite od zahtjevnog ritma svakodnevnog života, odlazak u spa će vam pružiti opuštanje kakvo vam zaista i treba! Iako u našoj zemlji ima odličnih wellness i spa centara, ovog puta potrudili smo se da vam olakšamo potragu i odvedemo vas u najljepše svjetske destinacije koje nude opuštanje daleko od gužve, a ističu se po tome što su ekološke

 

Indija

Ekološki raj u jednom od najljepših i najzabačenijih dijelova Indije je sve što vam treba. „Vana Wellness Retreatvam“ nudi mnogo različitih personaliziranih programa koji će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Dan počinjete jutarnjom jogom i nastavljate se opuštati u masaži koja budi sva vaša čula, te tim putem eliminirate stres i anksioznost iz svog života.

Mexico

Skriveni dragulj koji se nalazi na jedinstvenom mjestu, na korak od Tihog oceana je „One & Only Spa“u Meksiku. Posebna estetika i zemljani detalji čine prizor rijetke ljepote, koji osvaja srca gostiju od prvog minuta boravka u njemu.  Na ovom mjestu uživat ćete u nizu tretmana za lice i tijelo, a obavezan je i program detoksikacije. Također, ovdje ćete upoznati i neke od vrhunskih brendova za njegu kože i osjećat ćete se poput pravih zvijezda.

Ibiza

Ibica je omiljena destinacija za one koji vole zabave i razuzdan život, međutim, na jednoj lokaciji nalazi se oaza mira „Six Senses“, jedan od najimpresivnijih spa centara na svijetu, koji se izdvaja po boemskom karakteru i jedinstvenoj estetici. Mjesta plastičnim proizvodima nema, sve je ekološki, tako da biste bili u mogućnosti napraviti sopstveni sapun, koristeći samo prirodne sastojke. Joga, opuštajuća masaža, ali i specijalizirani tretmani poput krioterapije, osnovni su dijelovi dana u ovom spa centru.

Maldivi 

Kakva bi to pretraga bila, da nismo uvrstili Maldive… Upravo tu smo pronašli destinaciju za sve ljubitelje luksuznog života i vrhunski opuštajući odmor „Spa Ritz-Carlton“. Tirkizne vode, u kombinaciji s bogatom vegetacijom stvaraju prizor jedinstvene ljepote. Sastoji se od devet sala za spa tretmane, gdje gosti imaju priliku da uživaju u ljekovitim masažama i tretmanima za njegu lica i tijela. Masaže bambusom su must have.

Austrija

U super raskošnom „Stanglwirtu“ sve je u vezi s bazenima. Postoje topli, hladni, hidromasažni i bazeni sa slanom vodom, čak i rezervoar s morskom vodom napunjen koraljima za tiho razmišljanje (iako je najbolja pećina od potpuno prirodnog kamena, gdje voda juri i šiklja, a ipak nekako usporava vrijeme). Dodatno pročišćavanje dolazi u obliku alkalnih kupki, obloga s algama i snježnih alpskih planinarenja s obučenim psihoterapeutom.

Pročitajte još