Šiško Maldovan

Piše: Indira Kučuk Sorguč

Ima ona narodna koja u jednoj rečenici opiše neku osobu sklonu da sve dobro što uradi prokocka u jednoj tričavoj sekundi. Kaže se: On ti je ko krava maldovanka, da sto litara mlijeka, a onda udari nogom o kantu i sve prolije. E, takvi daju mnogo, a zbog ludosti i nesmotrenosti ostaju bez išta. Ovo je priča o jednom maldovanu koji je zbog ćune osto bez mlijeka

Dok se nije vratio iz Amerike, među poznanicima u gradu je važio za „regu“ – regularnog momka, koji se od malih nogu naradio u očevoj radnji i školovo se za nešto više od običnog granapdžije. Savlado je sve mangupluke ulice i ni po čemu nije pokazivao afinitet za perverziju. Ni njegove bivše cure nisu imale za njega nijednu ružnu riječ. Nije bio neki ljepotan, zapravo bio je nekako neobično lijep, što bi reko moj drug Rade, „čakštaviše bio je ružan“, u onom neodređenom smislu. To je ono kad vam je neko simpa dok ga u oči gledate sve dok ga ne vidite iz daljine, e tad promijenite mišljenje.

Prije Amerike zvali su ga jednostavno Šiško po dugim šiškama koje su mu se kao pribadače zabijale u vodenaste oči. A poslije Amerike pridodali su mu i broj 69. Šiško 69. Zašto to, uskoro ćete saznati.

Kad je skonto da od fakulteta ovdje nema ništa jer ne može pijaca, društvo, kafana, granap, pare i faks, donio je odluku da se okuša u bijelome svijetu.  Uz pomoć jarana Fuleta stacioniro se u Kaliforniji, najviše zbog klime jer je ko mali fasovo neki blaži oblik gušavosti pa mu godi tamo gdje ima sunca, joda i okeanskih minerala. Prvo je dostavljo pice, pa vozio kamione, a onda se dao u trgovce, preprodavo paradajz i paprike s meksičke granice. Ubrzo se i oženio za tipičnu Amerikanku, plavušu ispranog pogleda ko meduza, bijelog tena ko papir i finćukaste pojave s nekoliko kilograma viška na strateškim mjestima. Ona ga je držala ko malo vode na dlanu, a njen stari je zetu poklonio poslovni prostor da otvori firmu import-export. Kako je bio dovitljiv, on je iz BiH uvozio sve od punjenih sarmi do gotovih pita, kiseline, ajvara i sokova, suhog mesa i sireva, kafe, medenjaka – saso mange. I nešto po prodavnicama, a nešto onlajn i zgrnuo velike pare.

Rodilo mu se dvoje djece, dječak Džon J. (ovo je skraćenica od Džemal) i curica Alina, ali je svi zovu Elen. Dolazio bi u Bosnu dvaput godišnje, jednom s familijom, a jednom sam da pofata veze za svoj „trejdmark“.

Ali kako s parama dolaze i široki interesi, Šiško se dao u promenadu. Sve što čuči u slaboj muškoj prirodi, čučalo je i u njemu. Čučalo je odavno, ali je s parama došlo u prvi plan.

Posto je lovac na seksualne usluge svih promjera, karaktera, visina, nizina, razina,  izbočina, rora – i sve je to izdašno plaćo. Navuko se na hotlajn kao medo na košnicu.

Prvi će ti to saznat njegov jaran Fule koji ga satima nije mogo dobit na telefon jer je ovaj bio zauzet ili isključen. U to vrijeme mu je žena otišla s djecom u Floridu, a on se poslije ritmičke stimulacije u stanu otisnuo u javnu kuću. Kad ga je konačno dobio Fule ga narezili:

  • Pa đe si šonjo šonjavi, zabrinuo sam se. Dogovor je bio da se javiš, kamion nam na carini stoji, a ti j…š radoznale! Šta je bilo?!!
  • Malo sam se zabavljo, otišla Keri s djecom na Floridu kod one svoje rodice Peti.
  • Kako si se zabavljo da mi je znat.
  • E da ti je znat – punog se grla nasmija.
  • Znači nije ni bijelo ni žuto al je golo – skonto Fule.
  • Dobro si golo golo ko ga ne bi volo. Ne mogu ja dugo bez 69-ke.
  • Pazi da ti Keri ne sazna, ima da dobiješ 69 flaša u glavu. Bolje ti je da se primiriš.

Naravski nije se primirio. I osladilo mu se pravo. Budalaš je putovo dva puta sedmično  kao od Sarajeva do Mostara i trošio lovu da mu te profesionalke odrade tu 69-ku, sve što je htio i trebo. Ali kako to obično biva, posto je opsesivniji i neoprezniji. I počeo je ostavljati tragove.

Keri je provjeravajući račune našla Šiškov od 180 dolara na kojem je pisalo samo ime firme. Ekonomična, ali i sumnjičava, Keri ga je počela ispitivati: – Gdje si ovo potrošio 180 dolara? Ovdje piše neka firma „LoveIn“, šta je to?

  • Bio s Fuletom na ručku.
  • Ovdje piše ….
  • Našli smo se s našim Bosancima oko biznisa.
  • Da niste oko ovoga biznisa – pružila mu je biznis karticu koja mu je ispala iz sakoa, na kojoj piše mjesto „ofering for sekšual servisiz“.
  • Ti si ušla u klimaks, zaboravljaš. To je tebi ispalo. Čito sam da su žene preko četrdeset haman lude!

Onda mu je pronašla tablete da poveća onu stvar. Sakrio ih u stare cipele u podrumu. Kakvu mu je scenu Keri napravila to ne bi od Bosanke doživio: – Ju ar menijak!!!

S onim „gadiš mi se“ istjerala ga je iz kuće, ali ko hudo žensko, voli da misli da je voljeno, pa je nakon kukumavčenja pred vratima, pala na priče o ljubavi za sva vremena.

I on umjesto da se primiri, nije popušto.

Ispočetka je Keri smatrala ga je da je sve to bilo ispucavanje pridošlice koji se prvi put našo u tvornici čokolade. Ali onda je sasvim slučajno našla njegove seks onlajn akaunte jer je zaluđena budala ostavila otvoren laptop, i kako je nešto zasvijetlilo ukazali su joj se njegovi razgovori s kurvama gdje da se nađu i šta će da rade.

Kad je učitala njegov komplet akaunt prenerazila se. Prvi put je sa te strane upoznala svoga čovjeka.

Tamo piše da voli svakakve poze, ali da mu je najdraža 69-ka. Pa da je otvoren za sve čak i svingeraj. Kad je to Keri vidjela, djecu je poslala roditeljima i sačekala ga s odlukom da ga udalji iz svog života.

  • Tolke godine živim s tobom a da ne znam šta voliš u krevetu. Meni ne govoriš, a ovim droljetinama koje kupuješ za šaku dolara pričaš! Ju ar a faking dog!

Sve mu je pokazala uz vrisku i osudu, a on joj je reko da to nije njegov akaunt. Žena se iživcirala samo tako jer povrh svega i laže ko pas. A i podvija rep ko pas.

Izletio je ko teniska loptica iz kuće da bi ona opet nalegla na njegovu šuplju „lav ju forever“. Ali, srećom, nakratko. Ha se džuvegija opet uselio, nije prošlo tri dana kad eto ti Keri od ginekologa s rezultatom papa testa i dijagnozom HPV.

Otad je Šišku 69 „gudbaj Amerika“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti