Evo šta će se dogoditi ako u mašinu za veš dodate sok od limuna

Piše: Redakcija

Osim što je limun finog okusa i prava je vitaminska bomba, također je i popularno kućno sredstvo koje se koristi izvan kuhinje za mnoge kućne probleme – npr. za pranje veša. Nikad niste čuli za to? Otkrit ćemo kada i zašto bi trebali koristiti malo soka od limuna kao tajni sastojak pri pranju odjeće.

Evo zašto u mašinu za veš treba staviti sok od limuna

 

Bilo da se radi o mrljama od trave, hrđe ili krvi, mrlje na svijetloj odjeći često mogu biti vrlo tvrdoglave i teško ih je ukloniti. Međutim, umjesto hemijskog izbjeljivača može pomoći malo soka od limuna. Čisti sok od limuna ima blagi učinak izbjeljivanja, koji uklanja mrlje i čini veš prekrasno bijelim. Osim toga, odjeća dobiva ugodan miris limuna.

 

Kako to funkcionira?

 

Jednostavno stavite 200 mililitara čistog soka od limuna u mašinu za veš, operite kao i obično, gotovo! Odjeća bi ponovno trebala biti bez mrlja.

Važno: sok od limuna kao prirodno sredstvo za uklanjanje mrlja smije se koristiti samo na bijeloj odjeći zbog njegovog učinka izbjeljivanja, odnosno, nemojte ga koristiti na crnom ili obojenom vešu.

Limun se također može koristiti za uklanjanje mrlja

 

Umjesto da stavite sok od limuna u mašinu, možete ga koristiti i za prethodno tretiranje tvrdokornih mrlja na bijeloj odjeći. Jednostavno natapkajte mrlju s malo soka (ne trljati!), a zatim stavi odjevni predmet u pranje kao i obično. Nakon ciklusa pranja mrlja bi trebala nestati.

 

Izvor: Miss7

s

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti