Za ljubav svoje 53 godine mlađe djevojke, Silvio Berlusconi odlučio se na simboličnu ceremoniju, ali ne i na vjenčanje

Piše: S.P.
U historijskoj Villi Gerentto, koji se nalazi u gradu Lesmu, sjeverno od Milana, 85-godišnji bivši talijanski premijer izrekao je simbolične bračne zavjete sa 32-godišnjom Martom Fascinom.

U javnosti su se pojavile snimke i fotografije proslave ljubavi 32-godišnje Marte Fascine i 85-godišnjeg bivšeg italijanskog premijera Silvija Berlusconija. Iako se iz toga, posebice zbog bijele haljine koja izgleda kao vjenčanica, ali i svečane torte koju su rezali, dalo zaključiti da je riječ o vjenčanju, to ipak nije bilo to.

Naime, par još uvijek nije službeno vjenčan i to zbog porodične svađe oko nasljedstva. Prema pisanju italijanskih medija, Berlusconijevo petero odrasle djece navodno je ogorčeno očevom idejom i namjerom da se oženi atraktivnom Martom, zbog čega bi i ona dobila ‘svoj dio kolača od 5 milijardi funta. Riječ je o iznosu za kojeg se nagađa da ga posjeduje bivši italijanski premijer.

Upravo zbog toga, par se ipak odlučio na simbolično vjenčanje, kojim su proslavili svoju ljubav, ali ne i ozakonili svoju vezu u službenu zajednicu.

Marta Fascina posljednja je Berlusconijeva družica i to nakon što je on 2020. prekinuo vezu s Francescom Pascale, koja je, kao 34 godine mlađa od njega, jednostavno mu postala ‘prestara’. Atraktivna Marta diplomirala je književnost na rimskom univerzitetu Sapienza, a na Instagramu, gdje uglavnom objavljuje političke sadržaje, prati je oko hiljada ljudi.

Izvor: tportal.hr

(S.P.)

Pročitajte još