Najskuplja oskarovska haljina svih vremena, vrijedna četiri miliona dolara

Piše: Redakcija

Na dodjeli Oscara 2013. godine Jennifer Lawrence očarala je u najskupljoj haljini svih vremena. Iste godine Lawrence je bila zaštitno lice luksuzne francuske kuće Dior, pa ne čudi da je za jedan od najvažnijih trenutaka u svom životu odabrala upravo njihovu kreaciju.

U nezaboravnoj haljini vrijednoj četiri miliona dolara Jennifer Lawrence utjelovila je dramatičan i istovremeno sofisticiran glamur.

Nježno ružičasta boja, decentni nakit i podignuta kosa bili su savršen recept za elegantni izgled koji modni kritičari i dandanas smatraju jednim od najboljih oskarovskih izdanja svih vremena.

Jennifer Lawrence na dodjeli Oscara u haljini s potpisom modne kuće Dior

Haljinu je za Dior dizajnirao Raf Simons, koji je tom prigodom rekao da je haljinom zaokružio kolekciju te sezone. Lawrence je kasnije rekla da je haljinu probala samo jednom i da je to bilo to. Dodala je kako je izbjegavala upečatljive modne dodatke kako bi haljina bila u prvom planu.

Dodjela Oscara iz 2013. ostat će zapamćena po najskupljem modnom izdanju, ali i po nezgodi koju je Jennifer doživjela kada se zaplela u prekrasnu voluminoznu suknju i pala na stepenicama preuzimajući Oscara u kategoriji za najbolju glumicu, i to za ulogu u filmu “Silver Linings Playbook”.

Neki smatraju da je upravo taj pad podigao vrijednost haljine zbog dodatnog emitiranja nezgodnog trenutka.

Jennifer Lawrence na dodjeli Oscara 2013. godine

Bez obzira na nezgodu, uspješna suradnja Diora i Jennifer Lawrence rezultirala je trogodišnjim ugovorom vrijednim 15 miliona dolara, koji kaže da Jennifer na crvenom tepihu može nositi samo Dior.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti