Stoljećima čuvana tradicija: Tajna ljepote orijenta

Piše: Azra

Zadivljujuća arapska ljepota je prirodna, ali, također, zahtijeva njegovanje i pažnju. Postoje mali trikovi koji čine čuda kada je riječ o zdravom načinu života, a to je osnova izgleda arapskih žena.

Arganovo ulje

Arganovo ulje je vrlo popularno prirodno ulje koje se koristi za njegu i kose i kože. Potječe iz Maroka i dolazi iz jezgri stabla argana. Ovo čarobno ulje daje vlagu, bori se protiv akni i potiče zdravu i sjajnu kosu. Također se koristi za liječenje opeklina i bora.

Ružina voda

Ružina voda je prirodni tonik i vrlo je dobar za meku blistavu kožu. Na čistu kožu lica nanesite ružinu vodicu pamučnim jastučićem, kako biste hidratizirali kožu bez da bude masna.

Maska za lice od jogurta i krompira

Jogurt je vrlo popularan u arapskom svijetu – a kada ga pomiješate s krompirom, dobit ćete revitalizirajuću masku za lice. Ova maska ​​može pomoći u ublažavanju tamnih mrlja i podočnjaka.

Svježe voće i povrće

Jedan od najboljih načina za promicanje zdrave kože i kose je početi iznutra prema vani. Arapkinje često jedu domaće i svježe povrće i voće te izbjegavaju prerađenu hranu, koja može biti vrlo rigorozna za zdravlje kože i kose. Unošenjem hrane bogate vitaminima koji potiču zdravu kožu i kosu, sigurno ćete primijetiti razliku u kvalitetu svoje kože.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti