Dječak objasnio kako izgleda odrastanje sa roditeljima istog spola

Piše: Redakcija

Istospolni brakovi su i dan-danas tabu-tema, a posebno kada se u cijelu priču uključi i dijete. Jedni imaju jasan stav da ne podržavaju roditeljstvo osoba istog spola, drugi su neutralni, treći podržavaju, a četvrte muči milion pitanja.

@rainbowdads I love my family! #lgbt #lgbtq #adayinmylife #beforeandafter #fyp ♬ I’M FEELING LUCKY – Ellen Once Again

Da li je odrastanje u istospolnoj porodici dodatan stres za dijete, ko je tata, a ko mama, da li će dijete imati “iskrivljen” sistem vrijednosti – samo su neka od pitanja koja se često postavljaju, a jedan dječak je odlučio da na zanimljiv način odgovori na njih.

Naime, dječak čije je ime nepoznato na društvenoj mreži TikTok redovno objavljuje video-klipove u kojima na sarkastičan način objašnjava kako je biti dijete gej roditelja.

Znao sam za LGBT prije nego što sam naučio abecedu. Volim tatu, premda ima ime za sve svoje perike – uz još nekoliko smiješnih komentara, oduševio je korisnike TikToka, a ljudi su se zaljubili u njegovu maštu i dovitljivost.

Ova porodica je postala popularna prije nekoliko mjeseci, kada je dječak napravio iznenađenje za godišnjicu svojih roditelja u vidu video-snimka.

Tokom cijelog klipa smjenjuju se fotografije njegovih roditeljam, a u pozadini se čuje njegov glas kako govori: “Naučili su me kako se voli, kako biti brižan i koliko je LGBT zajednica važna”.

Izvor: Ona.telegraf.rs

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti