Uspješno je završena deseta po redu edicija Soft Skills Academy Sarajevo

Piše: Redakcija

Mehke vještine, ili u govoru poznatije kao soft skills, su netehničke vještine koje direktno utiču na kvalitetu vašeg rada. Pored toga, one utiču na kvalitet vašeg odnosa s kolegama, način na koji rješavate probleme, kao i vašu sposobnost upravljanja vremenom i zadacima. Glavnu prednost koju vam pruža ovaj set vještina jeste poboljšanje konkurentnosti na tržištu rada. 

Za razliku od takozvanih hard skills vještina koje se mogu dokazati i mjeriti, soft skills su nemjerljive. Međutim, ono što je bitno naglasiti jeste da se soft skills  vještine mogu unaprijediti i naučiti!

Upravo takvu priliku, za sticanje i unaprjeđenje mehkih vještina vam nudi radionica koju već deset godina organizuje Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC,  pod nazivom Soft Skills Academy Sarajevo. 

EESTEC je neprofitna, nevladina i nepolitička organizacija, čija je misija i vizija ujediniti studente elektrotehnike širom Evrope radi ostvarivanja punog potencijala u akademskim i socijalnim sferama njihovih života. EESTEC LC Sarajevo je jedan od aktivnijih i respektabilinijih komiteta u EESTEC-u, te se može pohvaliti velikim brojem organizovanih projekata na lokalnom i internacionalnom nivou. Za više informacija o samom Udruženju, posjetite zvaničnu  web stranicu EESTEC LC Sarajeva.

Soft Skills Academy okuplja 40 ambicioznih participanata koju su se najviše istakli svojim motivacionim pismom, i time su dobili priliku biti dio ovogodišnje Soft Skills Academy  radionice.
Ove godine, participanti su imali priliku slušati 5 interesantnih tema, a ove godine treneri su izabrali sljedeće teme:  “Počnimo od sebe”, “Prezentacijske vještine”, “Govor tijela” , kao i dvije teme na engleskom jeziku: “Arrange your time so you don’t get stressed” i “How motivation can work in your favour”.

Sve radionice su interaktivnog tipa, a vode ih certificirani EESTEC treneri koji su ove godine došli čak i iz drugih zemalja, a to su: Marijana Udovičić, Seid Korać, Elvis Skoždopolj, Petra Tanković i Nejc Kastelan. 

Radionica je trajala tri dana, a zvanično je završena u nedjelju,  27. marta, kada je održana i svečana ceremonija zatvaranja gdje su participantima uručeni certifikati, CV suplementi i simbolični pokloni.

Svim kandidatima koji su bili dio ovogodišnje radionice upućujemo iskrene čestitke, a onim koji ove godine nažalost nisu dobili tu priliku, toplo preporučujemo da svoju sreću okušaju na nekoj od narednih edicija!

Za više informacija ovom događaju posjetite naše društvene mreže: Instagram, Facebook i LinkedIn!

Budite korak ispred!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti