Lične stvari glumice Betty White idu na aukciju

Piše: Azra

Lični predmeti koji su nekoć pripadali legendarnoj komičarki Betty White, uključujući zlatni sat njene majke, trebali bi se naći na aukciju u septembru. Nagrade, slike, scenariji, nakit i odjeća nošena na crvenom tepihu glumice iz Zlatnih djevojaka izloženi su u Julien’s Auctions na Beverly Hillsu.

White je umrla u 99. godini 31. decembra prošle godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Betty White (@bettymwhite)

-Ovo je aukcija koja predstavlja nevjerojatan život i karijeru. Riječ je o dražbi životnog stila, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor Julien’s Auctions.

-Svi su ti predmeti došli iz njenog doma u Brentwoodu ili iz njene rezidencije u Carmelu u sjevernoj Kaliforniji, gdje je živjela sa suprugom Allenom Luddenom, dodao je.

Najličniji predmet, prema Nolanu, je sat od 14-karatnog zlata koji je poklonjen Betty 25. decembra 1940. s inicijalima T.C.W. što je, naravno, Tess White, Bettyna mama.

White je započela karijeru na radiju kasnih 1930-ih, a 1939. imala je televizijski debi. Godine 1952. White je imala vlastitu televizijsku seriju Život s Elizabeth i nastavila je s kultnim ulogama u The Mary Tyler Moore Show i Zlatnim djevojkama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Betty White (@bettymwhite)

Bila je jedna od prvih osoba koje su dobile zvijezdu na Stazi slavnih 1960. godine. Manja replika, koja se primatelju dodijeli kada im se dodijeli zvijezda, prodavat će se na aukciji. Tu su i brojne slike s motivom životinja i slike koje su djelo životinja.

-Kućni ljubimci su bili njena stvar. Rekla je da voli svoj posao u šoubiznisu kako bi mogla podupirati svoj posao sa životinjama, rekao je Nolan. Na aukciji su tri slike – djela Kokoa, gorile koja je komunicirala znakovnim jezikom.

Nolan cijelu kolekciju procjenjuje na 1 do 2 miliona dolara. Aukcija će se održati u septembru na Beverly Hillsu.

Izvor: Index.hr

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti