Zauvijek u modi: Idealne kombinacije boja

Piše: L. M.

U dizajnu interijera dvije boje su bolje od jedne, a tri su bolje od dvije. Ali, među hiljadama boja i milionima nijansi kako izabrati idealnu kombinaciju? Odgovor: Uz malo stručnih savjeta

Plava + Bež

Gotovo svi vole plavu boju, a lako je vidjeti zašto. Jedna od omiljenih kombinacija boja je jednostavna pariska sivkasto-plava s prirodnim bež tonovima i dodatkom zlatnih detalja.

Lovac zelena + crvena

Za hrabar izgled isprobajte zelenu i crvenu. Obećavamo da neće izgledati kao Božićni ukras. Ovo je idealna kombinacija boja, posebno za sobe za dječake, koja može dati vintage ugođaj svakoj prostoriji kada je uparena s pravim dodacima.

Plava + neoni

Plava je smirujuća boja, ali blještavilo svijetlih boja može joj dati potrebnu snagu. Odvažnost ovih neonskih boja dodaje prednost tradicionalnom dizajnu.

Šumska zelena + svijetlosiva

Ako tražite više zemljanih tonova, zelena se ne može pobijediti. Smjelije nijanse poput šumske zelene daju snažan udarac i stvaraju prekrasan dojam, posebno kada se kombiniraju s neutralnim bojama poput svijetlosive. To je lijepa ravnoteža podebljane boje kojoj se suprotstavlja neutralna.

Plava + bijela

Klasična kombinacija boja koja se može naći posvuda je kombinacija plave i bijele, i to nikada nije loša ideja. Klasično uparivanje izgleda čisto i svježe, te ga često spajamo s prirodnim tonovima drva, kako bismo dodali dubinu, boju i teksturu svakom prostoru.

Ružičasta + zelena

Za neočekivaniji pogled na interijere, isprobajte varijaciju ružičaste i zelene. Postoji nešto tako idealno u tome kako se uparivanjem suprotstavljaju jedna boja drugoj.

Svijetloplava + smaragdna

Za sobu hladnijih tonova, plava i zelena odaju smirenu i ležernu atmosferu. Kombinacija boja postupne plave i zelene s neutralnim tonovima, prirodnim drvetom i crnim akcentima jedna je od omiljenih kombinacija dizajnera interijera.

Crna + tamnoplava + bež

Ova kombinacija izgleda elegantno i šik. S tako raznovrsnim nijansama, ova kombinacija boja stvarno funkcionira u svakoj prostoriji u kući, te budite sigurni da ne možete pogriješiti.

Plava + trava zelena

Kako su obje hladne boje, zelena i plava se uvijek dobro slažu. Ova kombinacija uvijek funkcionira i, ovisno o nijansama, može biti svestrana. Svjetliji tonovi mogu se doimati veselim i svježim, dok tamne nijanse odaju sofisticiranu, ćudljivu vibraciju.

Sivo-zelena + bijela + crna

Za neutralniji, zemljani izgled, pokušajte sivo-zelenu i dodajte crno-bijelu kombinaciju boja. Ova kombinacija može se pohvaliti obiljem kontrasta dok i dalje zadržava svevremenski kvalitet.

Crna + crvena

Za velike prostore, crna i crvena predstavljaju hrabar izbor. Svaki dodir boje u odnosu na crnu – po mogućnosti crnu visokog sjaja – čini dobitnu kombinaciju. Pokušajte je kombinirati s crvenom, jer je odvažna, ali mekana, i definitivno će idealno pristajati mističnoj crnoj.

Siva + pijesak + plava

Tražite više modernog obalnog ugođaja? Plava, žuta i siva su za vas. Ova kombinacija boja izaziva osjećaj mira i udobnosti te se može pohvaliti čistim, modernim pristupom.

Svijetloružičasta + crna

Spajanje jake nijanse, poput crne, sa svjetlijom pastelnom, poput ružičaste, daje izvrstan kontrast. Ova kombinacija dopunjuje mnoge stilove interijera, uključujući trendi minimalističke prostore koje često vidimo danas.

Žuta + siva

Za one koje preferiraju nijanse senfa, pokušajte je upariti s ugljen sivom nijansom. Ne postoji bolja kombinacija koja će upotpuniti moderno uređene interijere. Žuta donosi osjećaj bezbrižnosti i podiže vibraciju prigušenih sivih tonova, ali se, zapravo, bez napora uklapa u dom koji nema mnogo boja.

Siva + smeđa

Dvije najpopularnije neutralne boje u ovom trenutku, siva i smeđa, također se dobro međusobno slažu. Kada radimo s hladnijim tonovima, poput sive, donosimo ravnotežu toplijim tonovima i teksturama. Kroz ukrasne elemente možemo unijeti tu prekrasnu toplinu čak i u najhladnije tonove sobe.

Mahovina zelena + preplanula + bijela

Za postizanje potrebne drame u prostoru odaberite neutralne nijanse i uključite luksuzne tkanine. Tople nijanse kombinirajte s bijelom bojom, kako biste u prostor unijeli dašak svježine.

Bijela + neon

Popularan izbor, bijela u kombinaciji s nekim svijetlim bojama uvijek oduševljava. Ova kombinacija je svježa i funkcionira s bilo kojim drugim tonovima koje unesete u sobu.

Plava + siva + smeđa

Plava funkcionira u gotovo svakom prostoru, posebno u kombinaciji s lakim neutralnim bojama. Nježno plava, u kombinaciji s bilo kojom bijelom, tamnocrvenom i sivom bojom, dobro funkcionira, te pruža umirujuće i toplo okruženje, a da se i dalje osjećate dinamično i svježe.

Smaragdna + preplanula

Kako biste pratili trend, isprobajte smaragdnu nijansu s nekom neutralnom bojom, kao što je preplanula. Ova kombinacija se savršeno uklapa u prostore većih dimenzija.

Crno + bijelo

Pravi klasik, crno-bijela kombinacija nikada neće izaći iz mode. Ključ za izradu ove jednostavne palete boja je slojevitost u teksturi, što možete postići mijenjanjem završnih boja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti