Pripremite kožu za šminkanje

Piše: I.J.

Beauty pravilo broj jedan za besprijekoran make-up jeste dobra priprema kože uz koju će šminka zablistati na licu.

Ubrzan način života primorava nas da posežemo za brzim i efikasnijim rješenjem, no upravo ta preskakanja rezultiraju lošim izgledom šminke i umornom kožom lica.

Vrlo je bitno uspostaviti rutinu i uz svakodnevnu njegu kože i pripremu prije šminkanja možete dobiti look kakav želite. Zbog dobre pripreme kože, šminka će izgledati prirodno i duže će trajati, a sva mudrost se krije u nekoliko koraka – čistom licu, dobrom toniku, maski ili ampuli, pilingu i hidriranju.

KORAK BR.1

Prvi korak u redovnoj rutini čišćenja lica trebao bi biti čistač za lice, neovisno o tome nanosite li šminku poslije ili ne.

On će ukloniti višak ulja ili nečistoće s površine kože, no svakako obratite pažnju da ne koristite one koji isušuju kožu. Kod ovog koraka bitno je napomenuti kako je jednako važno da redovno, stručnjaci preporučuju barem jednom u dva mjeseca, idete na mehaničko čišćenje lica te na sedmičnoj bazi radite pilinge koji će odstraniti odumrle ćelije kože.

 

KORAK BR.2

Iako vam se ovaj korak može činiti suvišnim, bitno je naglasiti da tonik za lice poboljšava pH vrijednost kože, umiruje ju i daje joj svjež izgled, zbog čega je važno nanositi ga i na dnevnoj bazi, a posebno prije svoje make-up rutine. Odaberite tonik koji nije agresivan, nego hidratantnan ili umirujući te sadrži vitamine prije nego kiseline.

 

KORAK BR.3

Serumi i maske za lice su naredni korak koji će, bilo da stavite samo okoloočne, sheet ili ampulu za lice, osvježiti i intenzivno nahraniti lice te ga idealno pripremiti za nanošenje korektora, pudera i drugih proizvoda. Zbog ovog koraka imat ćete sjajnu kožu poput onih na reklami i šminka će na vama izgledati zdravo.

 

KORAK BR.4

Dodatno hidriranje je posljednji korak kojim ćete “zaključati” sve što ste do sada nanijeli. Odlučite se za kremu koja je lagana, neće vam “gušiti” kožu, ali će odgovarati vašem tipu kože i dubinski je hidrirati.
Nakon što završite sve korake, pričekajte barem 30-ak minuta kako bi se proizvodi upili u kožu i možete nastaviti sa svojom make-up rutinom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti