“Vodeni valovi”: Nova neupadljiva hit frizura koju trendseterice obožavaju

Piše: Azra

 

Zajedno sa suptilnijim trendovima u makeupu, proljeće je donijelo i nove trendove u frizurama. Opuštene frizure savršene za toplije dane kad se oko kose ne želimo nepotrebno puno truditi sad dolaze u prvi plan

Predvodnice nove hit frizure, vodenih valova, su naravno svjetski poznate pjevačice i glumice poput Jenniffer Lopez, Zendaye i Megan Fox. Ovi trendi opušteni valovi zavladali su beauty lookovima na crvenim tepisima, kao i među trendovima u frizurama na društvenim mrežama, a vole ih nositi i sestre Kardashian. Još opuštenija verzija popularnih beach waves su vodeni valovi, a obožavaju je sve trendseterice!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Megan Fox (@meganfox)

Šta su vodeni valovi?

Ovu trendi frizuru krasi blago uvijena kosa, sa uvojcima koji su gotovo neprimjetni. Izrazito nježni valovi lagano oponašaju vodu koja teče te nisu strogo definirani. Ova šarmantna i jednostavna frizura savršena je za sve veće temperature koje nas čekaju narednih mjeseci.

Kako postići vodene valove?

Ovakvu frizuru možeš postići na više načina, uz pomoć pegle za kosu, da kosu spleteš u pletenice ili s figarom. Prije nego što uopšte počneš s korištenjem alata za uvijanje kose, ne zaboravi na kosu nanijeti sprej za zaštitu od topline i hranjivo ulje za kosu.

Vodeni valovi uz peglu ili figaro za kosu

Kod ove tehnike za vodene valove pažljivo uzimaj pramen po pramen kose kako bi je najprije izravnala. Zatim od korijena započni ponovno i vrti ruku gore-dolje istovremeno se pomičući dužinom kose. Umjesto pegle možeš koristiti i figaro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hair|Beauty|Design (@sunniebrook)

Vodeni valovi preko noći uz pletenice

Druga tehnika s kojom možeš postići vodene valove je i da jednostavno navečer ispleteš kosu u pletenice i prespavaš. Nakon što pletenice ujutro raspleteš pročešljaj ih prstima ili češljem sa širokim zupcima. Ovo je savršena tehnika ako svoju kosu ne želiš izlagati toplini s alatima za uvijanje kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juny Kim (@iamjunykimhair)

Stvori vodene valove s pomoću pegle i pletenica

Nekima najdraža tehnika spaja metodu s peglom za kosu i pletenice. Prvi je korak da kosu ispleteš u četiri pletenice, a zatim peglom prelaziš preko cijele dužine svake pletenice. Nakon toga raspusti pletenice i raščešljaj kosu. Kako bi svaka od ovih tehnika bila što postojanija, ne zaboravi kao završni korak svoju novu frizuru vodenih valova učvrstiti lakom za kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khloé Kardashian (@khloekardashian)

Izvor: Miss7. 24sata.hr 

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti