Sofisticirana, elegantna, romantična: Ružičasta, dama među bojama

Piše: L. M.

Boje igraju značajnu ulogu u našim životima i utječu na nas i psihički i fizički. Istraživanje različitih boja na pravi način može nam mnogostruko pomoći. Ružičasta je nježna boja koja simbolizira slatkost, razigranost, ljepotu, šarm, romantiku, ženstvenost i nježnost. Ružičasta boja predstavlja sklad, privrženost, unutarnji mir i pristupačnost. U biti, ružičasta boja je nježnija strana crvene. Iako i crvena i ružičasta simboliziraju ljubav, crvena je strastvena, dok je ružičasta mila i romantična.

Boje soba u vašem domu direktan su odraz vaše ličnosti. Mada većina nas ne troši mnogo vremena na razmišljanje o boji sobe, ona utječe na nas svaki dan. Boja sobe može utjecati na naše raspoloženje i misli. Ružičaste kombinacije boja su raznovrsne i prikladne za sve stilove i dekore interijera. Inspirirane prekrasnim cvijećem, popularne ružičaste boje uključuju blijedoružičastu, svijetloružičastu, žarkoružičastu, tamnoružičastu, ljubičasto-ružičastu, crvenkasto-ružičastu, ljubičastu i crvenkaste pastelne ružičaste tonove.
Ružičaste nijanse popularne su boje za dizajn interijera, jer naglašavaju elegantan izgled, a lijepa su alternativa intenzivnijim i snažnijim crvenim i ljubičastim bojama.

Extra savjeti

– Da biste unijeli proljeće u svoj dom, pomiješajte nježne ružičaste sa svježim zelenilom za primamljiv dnevni boravak.

– Svijetloružičasta s dozom sive unosi sofisticiranost u prostoriju.

– Poigrajte se nijansama ružičaste boje, kako biste prostoru dali dodatnu energiju.

Pročitajte još