Preslatke ”sjedeće” vaze za biljke u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled

Piše: Azra

 

Biljke su u posljednjih nekoliko godina postale neizostavni dio baš svakog interijera, a sve češće igraju glavnu ulogu prilikom samog uređenja. A svi oni koji u svojim domovima njeguju prave male, zelene oaze dobro znaju kako dodatnu estetsku vrijednost cijeloj priči dodaju i pomno odabrane, kreativne posude koje rado volimo ”pokloniti” našem omiljenom bilju.
Srećom, danas ćete na tržištu pronaći zaista ogroman izbor različitih vaza među kojima će baš svako pronaći nešto po svom ukusu. Ipak, nama je ovoga puta za oko zapao irski brend naziva ”Ingad” koji se može pohvaliti genijalnim kolekcijama preslatkih ”sjedećih” vaza u raznim bojama koje su u potpunosti napravljene od održivih materijala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ingadi (@ingadi.shop)

Naime, svaka ”Ingad” vaza stvorena je od materijala poznatog pod kraticom ”PLA”. PLA je vrsta poliestera izrađena od fermentiranog biljnog škroba iz kukuruza, šećerne trske i šećerne repe. Šećer se u ovim ovim obnovljivim materijalima fermentira i pretvara u mliječnu kiselinu, koje se potom pretvara u polimliječnu kiselinu, odnosno materijal poznatiji kao PLA.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ingadi (@ingadi.shop)

Sam dizajn ovih preslatkih vaza, koje će svakoj biljci dati posebnu čar. Ono što nam se posebno svidjelo kod ovih neodoljivih vaza jest veliki izbor različitih boja koje izgledaju zaista sjajno, a koje također dozvoljavaju da se poigrate samim uređenjem i ”dekoracijom” za vaše biljke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ingadi (@ingadi.shop)

Izvor: Fashion.hr 

(E.M.)

 

Pročitajte još