Meryem Uzerli: Život daleko od glamura

Piše: Ilma Jakubovic

Uprkos udarcima u privatnom i poslovnom životu Meryem je našla sreću u Berlinu gdje živi s kćerkama. Iako joj je uloga Hurem donijela svjetsku slavu, Meryem je jednog dana samo nestala sa seta serije. Glumu je stavila u drugi plan te se posvetila manekenstvu i otvorila u centru Berlina prodavnicu zdravih slatkiša

Turska glumica Meryem Uzerli, koju smo gledali kao sultaniju Hurem u seriji „Sulejman Veličanstveni“, ne prestaje privlačiti pažnju javnosti. Iako se proslavila u glumačkom svijetu, život je nije mazio. Teško se nosila s cijenom slave, a otkrila je da su joj ružni komentari utjecali i na zdravlje.

– Shvatila sam da nešto nije uredu kad sam se naglo počela debljati, iako sam redovno vježbala i pazila šta jedem. Izbezumila sam se od straha kad su uslijedili napadaji panike, strašne noćne more i nesanica – objasnila je jedne prilike.

Misli o samoubistvu

Njen privatni život je također bio u rasulu. Imala je zaručnika, brokera (Can Ates, 54) s kojim ostala je trudna, no on ju je ipak nagovarao na abortus. Zbog toga su raskinuli, a ona je imala nervni slom koji je umalo završio tragičnim krajem. Potražila je na vrijeme pomoć u psihijatrijskoj bolnici u Berlinu, a njen bivši zaručnik je zgrozio javnost svojim izjavama.

– Volim lijepe žene, ali oduvijek sam se bojao braka. Ostvario sam se kao otac, već imam dvoje djece, a treće nikad nisam planirao – rekao je sasvim otvoreno.

Uprkos udarcima u privatnom i poslovnom životu Meryem je našla sreću u Berlinu, gdje živi s kćerkom Larom Jemine (7), koju je dobila s brokerom, te Lily Koi koju je rodila u januaru prošle godine, no oca druge kćerke krije kao zmija noge i njegov identitet još nije otkrila. Ipak, nagađa se da je riječ o glumcu Čaglaru Ertugrulu (33) s kojim je već duže vrijeme u vezi. Publici je poznat po ulogama u turskim sapunicama, a niti on niti Uzerli ne žele komentirati glasine o svom odnosu.

Iako se čini da je sad pronašla sreću i uživa u životu, novije fotografije na društvenim mrežama, gdje je prati više od sedam miliona ljudi, izazvale su zabrinutost kod nekih njenih fanova.

Naime, na fotografijama se vidi da je glumica prilično smršala. Glumica je tokom posljednje trudnoće nakupila nekoliko kilograma pa je, vjerovatno, poželjela vratiti liniju te se nadamo da je njen izrazito mršav i ispijen izgled rezultat napornih treninga, a ne nekih zdravstvenih problema.

Ljubavni brodolomi

Također, ono što je nedavno izazvalo gnjev javnosti, s obzirom na ratna dešavanja u Ukrajini, jeste glumicin intervju za rusko izdanje popularnog magazina čiju naslovnicu krasi upravo njen lik. Osim komentara njenih obožavatelja, koji su joj dijelili komplimente na račun njenog izgleda i, kako su primijetili, nikad vitkije figure, mnogima nije promaklo ni to da se glumica “ušutjela” u vezi s ratom u Ukrajini.

Dok se mnoge svjetske zvijezde i dalje javljaju, bar kako bi izrazili podršku zemlji u kojoj traje ruska agresija, Meryem je svoj profil fokusirala na promoviranje sebe pod svjetlima ruskih reflektora, a mnogi su joj to spočitali.

– Osvanuti u ruskom časopisu nije nešto čime bi se sad trebala ponositi, nasuprot, trebala bi se stidjeti. Slava Ukrajini – samo je jedan od brojnih komentara.

Lijepa Turkinja njemačkog porijekla, iako jedna od najpopularnijih turskih glumica, izvan filmskih studija i mimo glamura koji prati njenu profesiju živi posve običan život.

Iako joj je uloga Hurem donijela svjetsku slavu, Meryem je jednog dana samo nestala sa seta serije. Vratila se u rodnu Njemačku, gdje žive i njeni roditelji, i dva mjeseca provela u klinici za liječenje kriznih stanja. Za sve je kriv njen bivši zaručnik, kojeg smo spomenuli na početku teksta, ali niko tada nije znao da je ona u tim trenucima pomišljala na samoubistvo.

– Iste sam večeri u Antaliji dobila nagradu za svoju glumu i pokušala da se ubijem – priznala je turskim medijima.

Nakon ljubavnog brodoloma s Canom, Meryem je doživjela još dva – prekid zaruka sa 17 godina starijim poduzetnikom Alpom Ozcanom te još jedne veze koja je potrajala svega dva mjeseca.

U Berlinu je našla sreću nakon groznih trenutaka koje je proživljavala u Turskoj. Naime, gledatelji su je napadali da je kriva za krah braka Halita Ergenca koji je utjelovio Sulejmana. Tada se šuškalo da se on razvodi od popularne glumice Berguzar Korel, što se kasnije pokazalo netačnim.

– Pisano je da sam kriva za raspad Halitovog braka, pa onda da između mene i Nur, koja tumači lik sultanove prve supruge Mahidervan, ima loših vibracija na setu, da se ne volimo i ne poštujemo. Također, da sam lezbijka, ali i da tražim dečka među kolegama glumcima, ali sve to nije istina – otkrila je svojevremeno Uzerli.

Svaka šetnja ulicom joj je uzrokovala stres, jer su joj ljudi govorili ružne stvari i nazivali je zlobnicom, što je dovelo do odluke da napusti dalje snimanje serije „Sulejman Veličanstveni“.

Jedna od najpopularnijih turskih glumica sa svojim obožavateljima rado podijeli svaki važan događaj iz privatnog života. Uprkos velikoj slavi koju je stekla, pokazuje koliko je jedna obična i normalna mlada žena.

– U stvarnosti sam normalna, kao i svaka žena na ovoj planeti. Nisu mi bitni ni novac ni slava, samo da živim u miru sa sobom i svojim djevojčicama – izjavila je svojevremeno.

Meryem je glumu stavila u drugi plan te se posvetila manekenstvu i otvorila u centru Berlina prodavnicu zdravih slatkiša.

Pročitajte još