Helen Mirren i njen suprug se oglasili o smrti sina: Pokazao nam je kako da živimo

Piše: Azra
Posinak slavne glumice, sin njenog supruga, izgubio je bitku s vrlo agresivnom vrstom melanoma, imao je samo 51 godinu.

Tužan Uskrs proživjela je porodica glumice Helen Mirren ove godine, naime, svijet je zatekla njihova tragedija o smrti njenog posinka Ria Hackforda. Britanska glumica koja je dobila i kraljevsku titulu u braku je s američkim rediteljem Taylorom Hackfordom od 1997. Sada je par prvi put javno istupio sa zajedničkom izjavom, nakon što je Taylorov sin i Helenin posinak Rio preminuo.

– Oboje smo inspirirani životom našeg sina i posinka Ria Hackforda, i potpuno smo slomljeni zbog njegova gubitka. Njegov nam je život pokazao kako živjeti u velikodušnosti i zajednici. Na njegovom životnom putu učestvovali su mnogi, koji su sada u žalosti, a istovremeno slave jer su imali sreću da ga poznaju, stoji u izjavi kako prenosi People.

Rio je bio glumac poznat po ulogama u serijama: The Mandalorian, Treme i American Crime Story. Preminuo je u utorak u Huntington Beachu u Kaliforniji bila mu je 51 godina, kazao je njegov brat Alex Hackford ranije.

– Rio je preminuo od očnog melanoma, vrlo agresivnog i rijetkog oblika raka, otkrili su Taylor i Mirren u izjavi. Dodali su i da mole sve koji čitaju njihovu objavu odu na testiranje očiju barem jednom godišnje i time sačuvaju sebe i svoje bližnje od ove vrste raka.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti