Sedmica mode u Australiji: Nakon 26 godina pistom će prošetati plus size modeli

Piše: Azra

Australijski supermodel Robyn Lawley otkrila je svoj inspirativni razlog zašto je pristala da bude dio prve ikad “plus size” revije na Australian Fashion Week-u koja će se održati sljedećeg meseca.

Nova revija pod nazivom “The Curve” označiće prvi put da će jedna od AFW pista poslužiti modelima svih veličina nakon 26 godina od postojanja.

Revija će se održati u četvrtak, 12. maja i predstaviće dizajnere koji se bave veličinama od 12 do 26 (od veličine 38 do 52). Robyn Lawley, koja se pojavljivala na naslovnicama francuskih Elle, Marie Claire (Francuska, Australija), Cosmopolitan i Vogue Italia, otkrila je šta joj je to falilo da vidi na pisti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robyn Lawley (@robynlawley)

– Uvijek sam uviđala neophodnu potrebu za raznovrsnošću na pistama. Kao tinejdžerka, izgladnjivala sam se godinama da bih postigla glupi ideal nekog drugog. Trebalo je samo da prihvatim zdravlje iznad njihovih želja. Ali trebalo je da naprave i odjeću veću od veličine 6 ili 0. Drago mi je da vidim da se promjena dešava – napisala je u svojoj Instagram objavi.

 

Pročitajte još