Spoj tradicionalnog i modernog: Napravite sutlijaš s pudingom i jagodama

Piše: E.M.

 

Sezona je jagoda a vjerujemo da nema baš puno onih koji mogu odoljeti ovoj primamljivoj voćki. Iako je ovaj mjesec podređen uglavnom tradicionalnim poslasticama, recept koji smo pronašli na profilu @h_belma uvjerit će vas da spoj tradicionalnog i modernog može više nego uspješno da funkcioniše. Brzo i lahko se priprema i učinit će vam ovaj poznati desert još dražim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Belma Halilović (@h_belma_)

Sastojci:

-100g riže

-500ml mlijeka

-100ml vode

-još 100ml mlijeka

-1 puding od vanilije

-80g šećera

-1 vanilin šećer

-jagode

Priprema:

Rižu dobro oprati pa staviti da se kuha u 500ml mlijeka i 100ml vode na laganoj vatri oko pola sata, u polupokrivenoj šerpi. U 100ml hladnog mlijeka dodati 1 puding od vanilije, 1 vanilin šećer i 80g šećera. Dobro izmiješati pa dodati u šerpu sa rižom.  Vratiti još par minuta na šporet da se puding skuha, uz konstantno miješanje.
Jagode izgnječiti viljuškom pa dodati malo šećera i ostaviti da “puste” sok.
Na dno čaše/posude staviti jagode pa preliti sutlijom. Dekorisati jagodama po želji.

Uživajte!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti