Vrlo jednostavno i uz malo sastojaka sami napravite prirodne tablete za pranje posuđa

Piše: S.P.

Mašina za pranje veša, te mašina za pranje posuđa uvelike su olakšale kućanske poslove. s njima je život zaista lakši jer sve ono što se nekada trebalo ručno raditi sada neko drugi radi umjesto nas.

Jedina mana mašina za veš i posuđe jesu deterdženti koje koristimo za pranje. Oni mogu biti štetni po naše zdravlje te mogu izazvati razne alergijske reakcije. No odlična je vijest kako sami kod kuće možete napraviti svoje tablete za pranje posuđa. Recept možete pronaći u nastavku.

Kako napraviti homemade tablete za pranje posuđa?
Sastojci za 18 tableta za pranje posuđa:
– 100 grama sode bikarbone
– 100 grama limunske kiseline
– 100 grama soli
– sok od jednog i po limuna

Sve suhe sastojke potrebno je sjediniti te malo po malo dodavati sok limuna i sve dobro promiješati. Zatim vam je potreban običan kalup za led kako biste oblikovali tablete. Sa kašikom napunite kalup i dobro pritisnite kako se kasnije ne bi raspale te preko noći stavite u frižider. Tablete držite u frižideru.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti