Učinkovite maske za lice sa prirodnim sastojcima koje možete sami napraviti

Piše: Azra

Ako se pitate koji je najbolji prirodni lijek za lice-odgovor je maska. Odlično djeluje na kada se želite odmoriti od stresa nakon užasnog dana u uredu, ali i minimizira pore. Umjesto da tražite salon ljepote, jednostavno napravite sami svoju domaću masku od kućnih pripravaka.

Vjerovali ili ne, jogurt vam može poslužiti kao odličan piling, dok je med sjajan u uništavanju bakterija na licu, a kakao prah je najbolji izbor ako želite postići sjaj kože. Donosimo tri recepta pomoću kojih sami možete napraviti svoju savršenu masku za lice kod kuće.

Maska za suhu kožu

Ako više nemate apsolutni nijednu ideju kako da nahranite svoju suhu kožu, ovaj kućni pripravak će odlično nahraniti vašu kožu vitaminima i pružiti joj potrebnu vlagu.

Potrebni sastojci:

6 kašika gline

2 kašike soka od aloe vere

1 kašika prirodnog sirovog meda

prirodna izvorska voda

Ova osvježavajuća proljetna maska ​​hidratizirat će vašu kožu iznutra. Kako bi pojačali njeno djelovanje, jednostavno dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande u čitavu smjesu. Jednostavno pomiješajte sve sastojke kako bi dobili dobijete glatku pastu, nježno umasirajte u lice i vrat i ostavite da djeluje 20 minuta prije nego što isperite toplom vodom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Facial Boutique (@yourfacialboutique)

Maska za smanjenje crvenila i iritacije

Vaša koža može postati opterećena i nakon gradskog smoga, proljetne peludne groznice, a tada su iritacija i crvenilo također neizbježni.

Potrebni sastojci:

1 kašika mmeda

1 kašika kokosovog ulja

¼ zrelog avokada

2 kapi ulja lavande

Ova maska ​​za lice pruža duboku hidrataciju od kokosovog ulja te daje vašoj koži antioksidanse s medom i smiruje crvenilo s uljem lavande. Pomiješajte ga i nanesite smjesu na lice s blazinicama za vrhunski spa doživljaj kod kuće. Ovo je odlična maska ​​ako želite navlažiti i umiriti kožu.

Maska za minimiziranje proširenih pora

Iako ste možda čuli da zapravo ne postoji pravi način da ‘zatvorite’ svoje pore, postoje načini da ih smanjite, a ovaj kućni pripravak može pomoći.

Potrebni sastojci:

1 bjelanjak

1 kašika meda

Malo ocijeđenog soka od limuna

Upravo bjelanjak i sok od limuna imaju pametna adstrigentna svojstva koja će zategnuti kožu i smanjiti vaše pore. Ovaj ritual je savršen, samo morate pripaziti kada ga nanosite blizu usta.

Izvor: Gloria.hr

(E.M.)

Pročitajte još