Poklon za odlazak u penziju: Nezaboravna avantura Roberta Dacešina i njegove majke na Šri Lanci

Piše: E.M.

Travel bloger i avanturista Robert Dacešin, nedavno je boravio na Šri Lanci sa svojom majkom. Banjalučanin koji je obišao neke od najvećih svjetskih destinacija, istakao je da mu je ovo bilo jedno od najdražih putovanja ikada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Dacešin (@robert_dacesin)

– Prije svega, ovakvo putovanje biće uspomena za cijeli život. I sada kada me pitaju koje su mi omiljene destinacije koje sam posjetio, Sejšele i Šri Lanku uvijek stavim na vrh te liste, zato što je činjenica da sam na njih putovao zajedno sa mamom, učinila da ih nekako emotivno drugačije posmatram, istakao je Robert.

U oktobru 2018.  prvi put su putovali zajedno. Njegova majka nije imala prilike poslije toga ponovo putovati, ali kako kaže Robert, ove godine sve se poklopilo. Kao poklon za odlazak u penziju, Robert joj je odlučio pokloniti nezaboravnu avanturu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Dacešin (@robert_dacesin)

Ovu priliku istakao je i da ukaže svima koliko su majke važne u našim životima. A putovanje je, kako on kaže, jedan od najboljih načina da se ponovo zbližite ukoliko ste odvojeni. U konačnici, to je i najbolji način da joj kažete hvala za sve, napisao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Dacešin (@robert_dacesin)

Sudeći po fotografijama, dalo bi se zaključiti kako su majka i sin zaista uživali u ovoj avanturi.

Podsjećamo, Robertov promotivni video „Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj jedan turistička destinacija na svijetu“ proglašen je najboljim filmskim ostvarenjem u kategoriji turističkih destinacija na prestižnom japanskom svjetskom festivalu turističkog filma.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti