Dino Merlin otkrio kojim poslom se bavio kako bi skupio novac za svoj prvi album

Piše: Azra

Muzičar Dino Merlin otkrio je kako je novac za prvi album zaradio radeći više od godinu dana u trećoj smeni u čeličani.

Merlin je u intervjuu za “Ekran” govorio o početku svoje karijere.

-To nije bilo lako niti onda niti danas. Ali ja sam i u to vrijeme sanjao svoj san, jako sam želio da budem ovo što sam sada, a kada nešto iskreno želiš, duboko sam uvjeren da to i možeš postići, rekao je Merlin.

– Želio sam da snimim prvu ploču početkom osamdesetih kada je u cijeloj Jugoslaviji bilo sedam ili osam studija i isto toliko diskografa, dakle sedam ili osam urednika o kojima je ovisio tvoj život, kazao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

Kako kaže, nije u to vrijeme, kao danas, bilo interneta niti mogućnosti da svoju pjesmu instantno plasiraš u svijet i odmah dobiješ reakciju na svoj rad.

-Međutim, srećom, postojalo je nekoliko privatnih studija u kojima si mogao da snimiš pjesme za novac. A kako bih skupio novac i mogao da snimim pjesmu, ja sam morao godinu i po da radim u trećoj smjeni na kaljenju čelika. Ja, dakle, znam kako se kalio čelik, dodao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

Snimanje albuma za tek oženjenog čovjeka s tek rođenom kćerkom, bio je tada veliki rizik.

– O da, to je velika kocka u takvoj situaciji izaći iz zone finansijskog komfora, ali sam odlučio da dođem na tu partiju i evo, nisam se pokajao – istakao je.

Izvor: 24online.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti