Životna priča Žikine ”prije Jelene” koja je pred kraj života doživjela traumu od koje se nije oporavila

Piše: Azra

Jelena Jovanović Žigon rođena je 3. novembra 1933. godine u Beogradu. Nakon uloge u ”Žikinoj dinastiji” imala je niz angažmana u domaćim filmovima i TV serijama, ali čini se da je publici ipak ostala najdraža kao Jelena Todorović.

Jelena je bila u braku sa glumcem Stevom Žigonom sve do njegove smrti 2005. godine, a sa njim ima kćerku Ivanu, takođe glumicu i sina Nikolu, slikara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @balkanskim.sokakom

Žigon je imala bogatu karijeru, a 2015. godine doživela je veliku traumu kada ju je, dok je bila sama u kući, napao i maltretirao provalnik.

-Bio je veoma jak, ali mlađi čovjek. Gurnuo me je i maltretirao, držao za vrat i sve vrijeme je govorio: “U redu je Jelena, neću vas ubiti”. Valjda je to rekao kako ne bih vrištala, ispričala je tada vidno potresena glumica.

Kako je glumica otkrila, on je od nje tražio sve zlato koje ima u kući.

“Nisam mogla da mu odgovorim jer me je prigušio pa je počeo da obija fioke. Uzeo je novčanike sa stola, nešto novca što imam, ispričala je tada Jelena Žigon.

Pamtimo je i po ulogama u filmovima „Prvi građanin male varoši“ (1961), „Pustolov pred vratima“ (1961), „Obračun“ (1962), „Došlo doba da se ljubav proba“ (1980), „Ljubi ljubi al glavu ne gubi“ (1981), „Idi mi, dođi mi“ (1983), „Kakav deda takav unuk“ (1983), „Šta se zgodi kad se ljubav rodi“ (1984), „Žikina dinastija“ (1985), „Druga Žikina dinastija“ (1986), „Sulude godine“ (1988), „Kuda plovi ovaj brod“ (1999) i mnogo drugih.

Preminula je u 85. godini u bolnici u Beogradu gde je i živjela.

Izvor: Stil.kurir.rs

(E.M.)

Pročitajte još