Petar Grašo promijenio odluku o braku: Papir nikada nije bio dokaz ljubavi

Piše: Azra

Bliži se godina dana otkako je Petar Grašo odlučio da dvije i po decenije dugu vezu sa Danijelom Martinović okonča i okrene se novoj izabranici Hani Huljić, sa kojom se u međuvremenu vjenčao i očekuje dijete.

Brak Petra Graša uprkos medijskoj buri postao je izuzetno lijep i skladan, a mnogi se slažu da je to zato što je muzičar uz lijepu Hanu našao ono što je dugi niz godina tražio.

Sa Danijelom, naime, nije imao djece, niti je ikada spominjao proširenje porodice, ni takozvani “ludi kamen”, a budući da je kroz svega par mjeseci mišljenje na obje teme promijenio, dolazi se do zaključka da je potajno priželjkivao sve što danas ima – ozakonjenu vezu i dijete.

Pod utjecajem bivše izabranice, izgleda da brak za Petra Graša nije imao mnogo smisla.

– Brak kao instituciju izuzetno poštujem, kao i ljude koji cijene ovu zajednicu. Međutim, meni ovog momenta čin stupanja u bračne vode ne znači previše, jer to nije neka vrsta svetinje koja nužno garantuje ljubav, sklad i sreću. Četrdeset posto brakova u svijetu puca. Danijela i ja ne želimo da ozakonimo svoju vezu. Mislim da je to jedan kliše, fioka u koju svi nekako pokušavaju da nas uguraju, govorio je Grašo tada.

 

Photo: Goran Stanzl/Pixell

– Smatram da je u današnje vrijeme puno važnije kako se osjećaš, a ne da si rob koji zavisi od mišljenja drugih. Na pitanje o braku imam spremno kontrapitanje “Da li je bolje da žena bude u braku u kojem je tuče muž?”

Meni je bolje živjeti nepečatiran u jednoj slobodnoj vezi. Ljubav se pokazuje obožavanjem, kuhanjem i putovanjima, a ne pečatom. Nisam rob tradicije i mislim da nisam zbog toga manje dobar čovjek , pričao je prošle godine u ovo vrijeme muzičar koji je upoznavši Hanu Huljić iz korijena promijenio svoj pogled na svijet.

Otkako se pojavila vijest da staje na ludi kamen i da će postati otac svi se pitaju kako je Grašo mogao da toliko promijeni mišljenje.

Izvor: Story.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti