Žuta boja, sreća za svakog

Piše: Lejla Halimić

Kada pomislite na žutu, velika je vjerovatnost da vam je prva asocijacija sunce. Žuta boja je svijetla, vesela, topla i sunčana. U njenom okruženju osjećamo se ugodno i sretno. U terapiji bojama žuta donosi radostan osjećaj. Za dizajn interijera, žuti namještaj, zidovi ili akcenti mogu dodati svjetlinu, čak i malom prostoru.

 

Također je važno odabrati pravu nijansu žute za svoju sobu. Žuta može biti vrlo stimulirajuća. U spavaćoj sobi, naprimjer, zidovi bi trebali biti prigušenijeg nivoa, kako ne bi previše stimulirali čula kada želite spavati. Blijedožuta soba stvara toplo i ugodno mjesto za odmor glave nakon dugog dana.

Zato se, s druge strane, u dnevnom boravku slobodno poigrajte nijansama žute boje. Razigrani tonovi učinit će prostor živahnim i prostranim.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti