Sa sarajevskog aerodroma počeli saobraćati direktni letovi za Egipat: Ambasador Sorour pozdravio prve putnike

Piše: Azra

Nakon uspješne koordinacije između državnih organa Bosne i Hercegovine, sarajevskih turističkih agencija, Ambasade Arapske Republike Egipat u Sarajevu, i “Air Caira“, danas, 6. maja, počeli su saobraćati prvi direktni i redovni letovi iz Sarajeva za Hurgadu.

Po dolasku prvog aviona iz Hurgade, Međunarodni aerodrom Sarajevo, obavio je ustanovljenu ceremoniju primivši prvi let sa “vodenim pozdravom”, što je visoko cijenjeno od strane Egipta i posade “Air Caira“.

NJ.E. ambasador Arapske Republike Egipat, Yasser Sorour, pozdravio je i poželio dobrodošlicu članovima posade “Air Cairo“, a svim putnicima, državljanima BiH, poželio sigurno putovanje i ugodan boravak u prekrasnom gradu Hurgadi, savjetujući ih da iskoriste odmor da posjete različita mjesta u Egiptu, posebno Luksor.

– Direktan let iz Sarajeva za Hurgadu značajno doprinosi razvoju privrede i turizma između Bosne i Hercegovine i Arapske Republike Egipat, istakao je ambasador Sorour.

Također, izrazio je nadu i spremnost da radi na uspostavljanju direktnog leta između Sarajeva i Kaira 2023. godine, što će biti još jedna odskočna daska u razvoju čvršćih veza između dvije sestrinske zemlje.

NJ.E. Sorour ohrabruje državljane Bosne i Hercegovine da iskoriste ovu priliku i kontaktiraju svoje turističke agencije kako bi rezervirali svoja mjesta za Hurgadu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti