Hrvatska ne ide u finale, Ukrajina je izborila svoje mjesto, a evo ko su ostale zemlje koje su prošle u finale Eurosonga

Piše: Azra

Eurosong 2022. u Torinu započeo je spektakularnim i vatrenim otvaranjem prve polufinalne večeri, a u kojoj su predstavnici 17 zemalja predstavili svoje pjesme.

Nakon glasovanja žirija i publike odlučeno je da u veliko finale Eurosonga prolaze predstavnici Švicarske, Armenije, Islanda, Litvanija, Portugala, Norveške, Grčke, Ukrajine, Moldavije i Nizozemske.

Otvaranje je bilo posvećeno elementima prirode – vatri, vodi, zemlji, zraku, ali i Suncu, a gledatelje pred malim ekranima i u punoj dvorani PaloOlimpico pozdravili su voditelji Laura Pausini, Alessandro Cattelan i Mika.

 


U prvom polufinalu glasaju žiri i publika iz 17 zemalja sudionica, te Francuske i Italije koje dio BIG5 skupine imaju izravan plasman u finale.

Stručni žiri u sastavu od po pet muzičkih stručnjaka iz svake od zemalja glasao je već na generalnoj probi, a njihovim glasovima pridodali su se glasovi SMS i telefonskog glasanja gledatelja koje je počelo po završetku posljednje izvedbe i trajalo je ukupno deset minuta.

Laura, Alessandro i Mika će nakon toga su obznaniti imena deset najboljih i to prema nasumičnom redoslijedu, dok će konačni rezultati glasanja prve polufinalne večeri biti objavljeni tek nakon finala.

Izvor: Dnevik.hr

(L. M.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti