Zbog načina na koji zarađuje za život prozvali su je internet senzacijom, a na Instagramu je prati skoro 300 hiljada ljudi

Piše: Azra

Švedska influencerica Melina Goransson koju su strani mediji prozvali i internet senzacijom zbog načina na koji zarađuje, snimljena je ovih dana na jednoj od plaža Miamija u kojem danas živi, a gdje je privlačila pažnju svojom pojavom.

Melina se proslavila nakon što je kreirala profil na Instagramu pod korisničkim imenom Melina Goransson 2012. godine, na kojem s pratiteljima dijeli fotografije s putovanja i privatnog života.

Trenutno ima preko 279 hiljada pratitelja, a ima i profil na kojem objavljuje svoja umjetnička djela, a uz to i jedan rezervni s više od 25 hiljada pratitelja.

U maju 2018. godine napravila je profil na Twitchu, na kanalu koji se fokusira na live prijenos igranja video igara, sportskih i plesnih takmičenja i sličnog sadržaja. No za razliku od mnogih Twitch streamera, ona ne igra videoigre već samo priča o svom životu i prenosi gotovo sve iz svoje svakodnevice. Njeni streamovi obično u prosjeku traju 4 sata i u prosjeku broje pet hiljada gledatelja. Trenutno ih ima preko 737 hiljada pratitelja i oko 4000 pretplatnika.

Twitch i raznorazna sponzorstva danas su joj glavni izvor prihoda, a prema pisanju stranih medija zarađuje 19.675 dolara mjesečno samo od pretplate, ne računajući reklame u svojim videima.

Izvor: dnevnik.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti