Model sa ožiljkom od carskog reza po prvi put na naslovnici slavnog sportskog magazina

Piše: E.M.

Kelly Hughes prva je manekenka u 58-godišnjoj historiji izdanja časopisa ‘’Sports Illustrated’’ koja je pozirala pokazujući ožiljak od carskog reza. Posljednjih godina, časopis je uložio zajednički napor da proširi, kako su istakli, ograničenu percepciju ženske ljepote u njihovoj godišnjoj kolekciji kupaćih kostima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Hughes (@kellyhues)

U 2016., publikacija je predstavila svoju prvu plus-size djevojku s naslovnice, Ashley Graham. Halima Aden je 2019. godine postala prva manekenka koja se pojavila u časopisu u hidžabu. A 2020. Valentina Sampaio postala je prvi otvoreno transrodni model koji se pojavio u njihovom izdanju.

U SI kupaćem kostimu manekenka Kelly Hughes pozira dok se široko smiješi i mrvicu spušta donji dio bikinija kako bi otkrila ožiljak od carskog presjeka iznad zdjelične kosti. Fotografija je napravljena u suradnji s brendom ”Frida Mom”.

Uprkos tome koliko je postupak uobičajen, mnogi ljudi nakon carskog reza ostaju s osjećajem krivice ili srama naročito zbog svojih vidljivih ožiljaka, čak i godinama kasnije, ističe Carla Korn, psihoterapeutkinja i stručnjakinja za sliku tijela u Kaliforniji.

-Toliko se žena osjeća nelagodno zbog toga što su njihovi ožiljci izloženi i pokušavaju ih sakriti, rekla je za ”HuffPost”.

Corn navodi da vidljiv ožiljak od carskog reza u ”Sports Illustratedu” pomaže u slanju poruke ženama  da se svojih ožiljaka ne srame  kao i da je poruka jednako moćna i za muške čitatelje koji se ubuduće neće iznenaditi kada ga vide.

-Različitost naših tijela i uočene nesavršenosti čine ih još ljepšima, zaključila je.

Na društvenim mrežama, sjajna fotografija izazvala je niz emocija kod žena koje su i same imale carski rez.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti