Pjevačica nakon rođenja sina oboljela od nekoliko bolesti i stalno se vraća u bolnicu, progovorila je o svemu

Piše: Azra

Prošlog jula, 27-godišnja pjevačica Halsey rodila je sina Endera Ridleyja Aydina, a baš kad se činilo da je sve u redu, pjevačici je zdravlje postalo loše.

U svojim Instagram pričama novopečena mama ispričala je obožavateljima kroz što je prošla, podijelivši da je provela sedmice u bolnici i izvan nje.

– Očito se moje zdravlje jako promijenilo otkako sam zatrudnjela i rodila, rekla je.

– Jako, jako, jako, jako sam se razboljela… Nekoliko puta sam bila hospitalizirana zbog anafilaksije, a događale su mi se i neke druge stvari, započela je Halsey.

Devet mjeseci nakon što je dobila svoje prvo dijete s dečkom Alevom Aydinom, Halsey je dijagnosticiran Ehlers-Danlosov sindrom, Sjögrenov sindrom, sindrom aktivacije mastocita (MCAS) i sindrom posturalne ortostatske tahikardije (POTS).

Ove teške bolesti jako su utjecale na Halseyin način života, a od tada je mnogo vremena provela i u bolnicama.

– Tražila sam odgovore na korijenski uzrok nekih od ovih stvari što može biti autoimuna bolest.

Nekoliko dana prije dolaska na dodjelu Grammyja 2022., Halsey je bila podvrgnuta operaciji zbog tog stanja.

Prije dodjele nagrada pjevačica je podijelila svoje fotografije u bolnici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by halsey (@iamhalsey)

– Posljednji put sam bila na dodjeli Grammyja 2017. i bilo je to 3 dana nakon što sam imala prvu operaciju endometrioze. Hodala sam tepihom sa šavovima. Srećom, sutra dolazim prvi put nakon nekoliko godina i opet sam imala operaciju (pogađate) prije 3 dana. Ovo objavljujem samo da vam kažem, ako me vidite budite nježni, krhka sam. Krhka, ali uzbuđena, napisala je u opisu fotografije.

Međutim, bolesti Halsey nisu spriječile da nastavi pripremati svoju turneju ”Love and Power”.

– Ne želim da se iko brine. Trenutno sam na planu liječenja. Stvarno sam uzbuđena i uvjerena sam da ću to moći učiniti na zdrav način i da ću nastupati za sve vas, rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by halsey (@iamhalsey)

Podsjetimo, Halsey je prošle godine nakon kratke veze dobila dijete s Alevom Aydinom, a prije njega, pjevačica je bila godinu dana u vezi s reperom G-Eazyjem koji ju je na kraju prevario, a pjevačica se dugo oporavljala od slomljenog srca.

Pjevačica je nakon prekida ponašanje bivšeg opisala kao ”uvredljivo”, a u jednoj od svojih pjesama ”Lighthouse” pjevačica pjeva da njen bivši zabija nos u kokain, a ovaj stih posvećen je G-Eazyju koji je 2018. optužen za posjedovanje kokaina.

Izvor: dnevnik.hr

(S.P.)

Pročitajte još