Potpuna transformacija: Milan Marić se zbog uloge udebljao čak 30 kilograma

Piše: Azra

Popularni glumac Milan Marić 2018. godine prihvatio je ulogu ruskog pisca Sergeja Dovlatova u filmu “Dovlatov”, a tada je u roku od tri mjeseca naučio ruski jezik, ali se i ugojio čak 30 kilograma.

Međutim, Marić je zbog uloge u filmu “Toma”, morao da smrša i kilažu svede na 79 kilograma.

U jednom od intervjua Milan je priznao da da bi se ponovo odlučio na isti potez.

– Bio sam toliko uzbuđen kada sam dobio ulogu u filmu “Dovlatov” da mi ništa nije bilo teško. Dobio sam prvu glavnu ulogu na filmu, u stranoj zemlji i sa jednim velikim rediteljem. Meni to nije bilo traumatično iskustvo. Ne smatram da mi je uništilo život, već da je zanimljivo fizički se transformisati zarad uloge i naučiti strani jezik, govorio je svojevremeno Marić za domaće medije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milan Maric (@eugensmesni)

– Sada kad bi mi neko ponudio ulogu kao u “Dovlatovu” i tražio da se ugojim i 40 kilograma, a da naučim italijanski jezik, pitao bih samo koliko imam nedjelja za to, rekao je Milan tada.

Da je zaista profesionalac u svom poslu, dokazuje i činjenica kako je zbog uloge spreman na razne promjene.

Izvor: Telegraf.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti