Promijenite vaš način oblačenja uz modno pravilo 3+

Piše: E.M.

Koliko puta ste stajali ispred ogledala u odličnoj kombinaciji ali se činilo kao da vam nešto nedostaje?

Kada pogledamo poznate dame, izgleda kako je kod njih sve na svom mjestu. Ipak, u mnogo slučajeva za to su zaslužni stilisti koji znaju prave trikove kako da postignete efektan izgled.

Modni stučnjaci su  konačno odlučili podijeliti trik zlata vrijedan.

Naime, riječ je o pravilu ‘’3+’’. Ovo pravilo podrazumijeva modne aksesoare najčešće u vidu šešira i marame. Osim osnovnih modnih dodataka, prema rječju stručnjaka, oni mogu podići vaš izgled na mnogo veći nivo.

Ovo ćemo vam najbolje dočarati na primjeru male crne haljine uz koju najčešće kombinujemo cipele u istoj boji. Ali, dodamo li ovoj kombinaciji ogrlicu, kaiš i šešir, napravili smo nešto sasvim drugačije. Svaki od ovih komada lahko će zapasti za oko, a od sasvim klasične kombinacije napraviti nešto novo.

Ili jednostavno, odlučite se za crvene cipele i kaiš, a umjesto šešira dodajte kardigan ili svilenu maramu.

Photo: street_style_corner

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti