Ohrabrite se i budite svoji: Igrajte se dizajnom, materijalima i bojama

Piše: L. M.

Ako mislite da je vaš interijer postao monoton ili dosadan, onda je pravo vrijeme da ga preuredite. To ne mora odmah nužno zahtijevati velika finansijska ulaganja. Dovoljno je da u ono što imate unesete nove uzorke i materijale kojima ćete nadopuniti izgled svog doma

Početak je najzabavniji

Prije nego nasumično krenete birati uzorke i popratne boje, najbolje je da ocijenite hoće li se među postojeće skladnije uklopiti tople ili hladne boje. Kada ste to ustanovili, bilo bi pametno da odaberete jednu do dvije nijanse koje će vam svakako biti baza, s tim da se i ovdje oslonite na postojeće stanje koje prevladava, kako u konačnici ne biste dobili neki posve drugi, neželjeni dojam. Ukoliko ste neodlučni, imajte na umu da s bijelom možete kombinirati apsolutno sve.

Zov prirode kao baza

Jungle Print Chair Hot Sale, UP TO 60% OFF | www.editorialelpirata.com

Prepoznatljivi uzorci divljih životinja zaista su postali neodoljivi. Za nekoga kič, a za nekog izraz glamoura i sofisticiranosti, ali neosporiva je činjenica kako su ovi efektni i dopadljivi dezeni pronašli svoje ravnopravno mjesto u uređenju interijera, i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Animal printom mogu se dekorirati i veće površine u prostoru, kao što su zidovi i podovi. I dok za zid pritom podrazumijevamo razne tapete i naljepnice, u slučaju poda možete posegnuti za nekim tepihom ili prostirkom. Danas gotovo da nema komada namještaja koji nije dizajniran i u teksturi animal printa. Najčešće su to fotelje, sofe, stolci i taburei, a inspiraciju u ovim simpatičnim uzorcima pronašli su i dizajneri keramičkih pločica, kao i sanitarija.

Spoj nespojivog

Poigravanje s nespojivim glavna je karakteristika eklektičnog stila i njegovih uzoraka. Ali, ipak je to mnogo više od samog nabacivanja raznih elemenata, jer cilj je u konačnici stvoriti sklad od nečeg možda potpuno nespojivog. Da bi to sve skupa funkcioniralo, potrebno je mnogo intuicije, truda i kreativnosti, pa ukoliko se želite upustiti u avanturu eklektičnih uzoraka, evo nekoliko prijedloga. Dakle, jarke boje su must-have, bile one u nekim neobičnim kombinacijama ili u jednobojnim, upečatljivim izvedbama. Naravno, različiti dezeni, posebno oni geometrijski, sjajno će funkcionirati sa spomenutim jarkim nijansama, kao sloj na sloj. Sve u svemu, činjenica je da eklektika nije za svakoga, ali se isto tako može osmisliti i blaža verzija, naprimjer, u samo jednom uglu. Pa, ako vam se dopadne, možete je spontano širiti po ostatku vašeg interijera.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti