Amber Heard u problemima: Nema dovoljno novca da isplati odštetu Deppu?

Piše: Azra

Nakon što je Johnny Depp dobio presudu za klevetu protiv bivše supruge Amber Heard, postavlja se pitanje kako će mu ona isplatiti dosuđenu odštetu. Radi se o ukupno 15 miliona dolara, iako ju je on tužio za iznos od 50 miliona, no ta će svota biti umanjena za dva miliona dolara koliko joj Depp mora platiti zbog izjava da je na suđenju lagala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Iako je Amber Heard, za razliku od Johnnyja Deppa kojeg je u medijima optužila kao porodičnog zlostavljača, posljednjih godina snimila puno više filmova, njena sveukupna zarada daleko je manja od one koju mora isplatiti bivšem suprugu.

Iako tačno finansijsko stanje plavokose glumice nije poznato, zna se da je za uloge u filmovima ‘’Aquaman’’ i najnovijem ‘’Aquaman and the Lost Kingdom‘’ dobila ukupno 3,5 miliona dolara, a pretpostavlja se da je njena zarada između 2013. i 2019. bila oko deset miliona dolara što uključuje i milionski honorar kao zaštitno lice za L’Oreal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Nakon rastave od glumca je navodno dobila sedam miliona dolara koje je tada svečano obećala dati u dobrotvorne svrhe, dio Dječjoj bolnici u Los Angelesu, a dio Američkoj uniji za građanske slobode. No, na suđenju je razotkriveno da to nije učinila. Dječja bolnica dobila je samo 100 hiljada dolara dok je Uniji uplaćen iznos od 1,3 miliona dolara od čega je 500 hiljada donirao njen bivši dečko Elon Musk.

Uglavnom, čini se da Amber Heard živi životom naviknutim uz rastrošnog Deppa i galantnog Muska. U svakom slučaju mora dati garanciju da može isplatiti dosuđeni iznos, a ima i pravo žalbe koju mora podnijeti u roku od mjesec dana.

U tom slučaju teku kamate pa će se uskoro vidjeti što će glumica odlučiti i na koji će način skupiti novac koji mora dati Deppu kao odštetu za uništenu karijeru zbog klevete. A kako su se povele rasprave na društvenim mrežama, pogotovo na L’Orealovom profilu na Twitteru, čini se da će zbog presude za lažne optužbe ostati i bez tog unosnog honorara.

Izvor: Gloria.hr

(E.M.)

Pročitajte još