Banana hljeb iz blendera od samo četiri sastojka

Piše: Azra

Napravi ukusan banana bread od samo četiri sastojka – bez brašna!

Vjerujemo da smo te zainteresirali već samim naslovom i podnaslovom, a sada ćemo zanimanje i opravdati. Zaista je riječ o slastici od samo četiri sastojka, bez brašna, koja se priprema u blenderu.

Kako bi ovo zaista bila zdravija verzija nabavi kvalitetan maslac od kikirikija i tamnu čokoladu. Ostatak posla će odraditi tvoj blender! U slučaju da je uređaj slabiji i imaš problem s usitnjavanjem zobenih pahuljica, dodaj malo vode, a po želji ga zasladi medom.

Ovaj hljeb je sočan, pun okusa i lahko se reže. Prijatno!

Sastojci:

700 g banana

180 g zobenih pahuljica

250 g kikiriki maslaca

180 g čokolade

Priprema:

Zagrij pećnicu na 180 stepeni. Premaži duguljastu posudu za hljeb uljem i obloži je papirom za pečenje. Banane, zobene pahuljice i kikiriki maslac ubaci u blender i izblendaj u glatku smjesu.  Ubaci većinu čokolade i promiješaj.  Tijesto izliti u posudu za hljeb. Po vrhu rasporedi tanke kriškice banane i ostatak čokolade. Peci 25 – 30 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.

Izvor: Miss7.24sata.hr

(A.Č.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti