Andrijana Beljo: Moje prve bore su bore smijalice

Piše: Azra

Rođena Zadranka i mostarska nevjesta Andrijana Beljo, supruga je bh. boksera Damira Belje. Majka je dvojice sinčića i veoma je posvećena porodici. Ova uspješna mlada žena diplomirala je novinarstvo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, trenutno se bavi privatnim biznisom, a uskoro planira lansirati i modnu kolekciju na kojoj vrijedno radi. S Janom smo razgovarali o njenim beauty rutinama, ali i proizvodima za njegu bez kojih ne može zamisliti svoj život.

Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

– Moja dnevna rutina njege lica počinje pranjem lica pjenom za čišćenje, nanošenjem dnevne hidratantne kreme i SPF faktora, a završava s dvostrukom pjenom za čišćenje, nakon toga njegujućim serumom za lice, te noćnom i okoloočnom kremom. Jednom u deset dana napravim piling lica da očistim mrtve stanice kože, nakon čega stavim masku za lice.

Kojim trikom se služite kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– Prije nekoliko mjeseci bih vam odgovorila da stavim šampon za suho pranje i oblikujem je po želji, ali sad, kako više pažnje pridajem njezi kose, to ne radim, jednostavno je zavežem u punđicu ili visoki rep, ne zatežem je previše, samo da bude uredna do sljedećeg pranja.

Ukoliko biste se odlučili za neki estetski zahvat, koji bi to bio?

– Kad je riječ o estetskiim zahvatima, na sebi nisam radila ništa za sada, jer Bogu hvala, smatram da nema potrebe trenutno, u narednih  nekoliko godina vjerovatno, ako budem davala intervju, odgovor će biti lagani botox da ublažim borice.

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

– Iskustvo u šminkanju me naučilo da je stvarno istinita ona “manje je više”. U mlađim godinama make-up je bio jači, istaknutiji i grublji, a sada se to svelo na minimalizam. Volim minimalnu šminku koja nije pretjerana, a opet sakrije i istakne potrebno, znate ono ‘no make up-make up’ (smijeh).

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

– Zvučat će kao kliše, ali stvarno smatram i uvjerila sam se kroz život da, ako je osoba lijepa iznutra (pozitivna, vesela, dobra), onda tako zrači i samim tim utječe i na doživljaj vanjskog izgleda.

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– HydraFacial tretman za čišćenje lica, to je istovremeno kombinacija čišćenja, eksfolijacije, ekstrakcije, hidratacije i zaštita antioksidansima, što rezultira čistijom i još ljepšom kožom. Poslije tretmana  imate onaj pravi-zdravi “Glow effect” kože.

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– Koristim jednu četkicu za puder u kamenu i jednu za rumenilo/bronzer. Većinom se i ne šminkam, od šminke koristim kremu u boji, maskaru i ruž za usne, za sve druge prigode odem kod profesionalne šminkerice i mirna sam. Četkice operem u micelarnoj i običnoj vodi.

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

– Vrećice ispod očiju nemam, nisam nikad imala problema s tim, ali čula sam od prijateljica da umivanje hladnom vodom mnogo pomaže ili kockice leda trljati ispod očiju. Koliko je istinito, stvarno ne znam, kažu da njima pomogne.

Kako oblikujete obrve?

– Obrve se ne usudim dirati sama, u srednjoj školi jesam i požalila sam, haha, tako da većinom to profesionalno odradim kod kozmetičarke.

Koje kozmetičke marke ste oduvijek željeli isprobati, a još niste?

– Mnogo različitih marki sam već isprobala, uvjerila sam se da ne valja isprobavati na svoju ruku i na svojoj koži sve što se reklamira i predstavlja kao dobro, treba neko stručan da odredi šta i koliko kojoj koži treba, kod kozmetičarke idem također redovito pa prema njenoj preporuci uzmem proizvode koje mi ona onda odredi za moj tip i stanje kože.

Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– Ako želite čistu kožu/zdravu kosu, trebate paziti šta unosite u tijelo od hrane, pića, vitamina i sna, kojeg, nažalost, svi imamo manjka od obaveza i djece, ali barem ovo što jedemo i pijemo možemo iskontrolirati i poraditi na tome, i tijelo i koža i kosa će nam biti zahvalni.

Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

– Moje prve bore su nastale oko očiju, kažu da su to bore smijalice. Mnogo se smijem i vesela sam osoba tako da se nisam iznenadila što su mi se baš tu prve i stvorile. Starenje je prirodno i sve nas to čeka, ne smetaju mi stvarno sada.

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– Omiljeni parfem mi je od Hermesa „24 Faubourg“. Veoma je senzualan i upečatljiv, vrlo malo ga je dovoljno nanijeti da zamiriše sve oko vas.

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

– Prvo mi je SPF, krema, a od šminke maskara i ruž za usne.

Šta se nalazi u Vašem neseseru?

– U mome neseseru su ruževi za usne svih boja (jako ih volim) i dobra maskara, dugo koristim „Pupe-vamp“ maskaru i ne mislim je mijenjati u dogledno vrijeme. Krema u boji i puder u kamenu „La roche“ kozmetičke kuće pokazali su mi se kao najbolji i ljeti i zimi, a posebno ljeti, kad se stope sa svakim tonom moje kože.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti