Mirela Laković, Lakina sestra: Ne štedim na cipelama

Piše: Ilma Jakubovic

U svakodnevnim situacijama mi je važno da je garederoba koju nosim udobna. Volim zelenu, crvenu i pastelne tonove. Sama izmišljam kombinacije za sebe, posebno kad sam inspirisana nekim specijalnim povodom

Mirela Laković, poznata još i pod nadimkom Lela, bosanskohercegovačka je pjevačica i plesačica koja je prepoznatljiva po specifičnom scenskom imidžu i kreativnim nastupima na kojima se uglavnom pojavljuje s bratom, kantautorom Elvirom Lakovićem Lakom. Osim muzikom, Mirela se dugo godina uspješno bavi i marketingom, a ova kreativka je samo za naš magazin odgovorila na niz modnih pitanja i dala uvid u svoj šareni svijet.

 

Moja jutarnja procedura oblačenja je…

– Najčešće nemam inspiraciju za oblačenje ujutro i uglavnom obučem ono što mi prvo dođe pod ruku (naročito u zimskom periodu). Obično imam malo vremena za spremanje prije odlaska na posao pa mi se ne da previše razmišljati… Ali, potrudim se okačiti barem neke naušnice il broš, da razbijem monotoniju.

Za svakodneve outfite inspiraciju pronalazim…

– U svakodnevnim situacijama mi je važno da je garederoba koju nosim udobna i da sam obučena slojevito, jer za naše podneblje je tipična izmjena više godišnjih doba u jednom danu.

Moj odjevni stil je…

– Slobodan.

Ljubav prema modi sam naslijedila od…

– Vjerovatno od roditelja. Oni su voljeli uvijek lijepo izgledati. Tata je nosio odijela i šešire, a mama je voljela različite kombinacije i dezene.

Ne štedim na…

– Cipelama. Valjda kao i većina žena.

 

Od bh. i regionalnih dizajnera cijenim…

– Dizajnere koji rade malo drugačije stvari poput Ljiljane Majkić, Kaftana, Marka Fehera.

 

Sa starom odjećom radim…

– Poklanjam prijateljicama (ako su neki posebni komadi) ili dajem dobrotvornim udruženjima.

Kada idem u shopping, kupujem…

– Spontano, skoro uvijek. I uvijek razmišljam o tome kako imam pune ormare garderobe i kako mi ne treba ništa… Onda obećam sebi da ću nešto obavezno pokloniti ili baciti.

 

Najbolje mjesto za shopping za mene je …

– Vintage shopovi. Kod nas ih nema previše, ali vani su izuzetno opremljeni i često prilično skupi. Ipak, tamo pronađem originalne komade u koje se odmah zaljubim.

 

Kombinacija za spas u zadnji čas je…

– Farmerke i crna majica, dobre cipele i cvijet u kosi.

 

Moja omiljena boja je…

– Volim zelenu, crvenu i pastelne tonove.

 

Vrsta štikle koju preferiram je…

– Nažalost, ne podnosim dobro visoke štikle. Nosim ih samo na kratkim relacijama ili za potrebe slikanja, snimanja… mada imam nekoliko pari koje su udobne ko tene. U njima skačem na koncertima.

 

Top print za nadolazeće dane je…

– Nemam omiljeni print. Svaki može biti dobar ili loš, zavisi od izvedbe.

 

Moji omiljeni odjevni favoriti ove sezone su…

– S obzirom na to da dolazi ljeto, vjerovatno će to biti haljine. Jako ih volim jer su praktične (ne moraš razmišljati šta ćeš s čim upariti) i udobne (barem one koje biram za sebe). Volim i šorceve, odnosno kratke bermude. Imam ih nekoliko od kože, skaja, jeansa… Volim ih kombinovati s čizmama.

Da mogu birati, modno doba u koje bi se vratila je…

– Čini mi se da su 60-e i 70-e bile modno najzanimljivije, ali niko nikome ne brani da se i danas oblači tako. Mislim da je svako doba odlično ako smo dovoljno slobodni i samouvjereni.

 

Najudobnije se osjećam u…

– U čistom pamuku.

 

I najizazovnije…

– U visokim potpeticama.

 

Stilom me inspirira…

– Nemam neki ultimativni modni uzor. Volim sama da izmišljam kombinacije za sebe, posebno kad sam inspirisana nekim specijalnim povodom.

Večernju kombinaciju „podižem“…

– Crvenim karminom.

 

Moda je u mom životu na ljestvici…

– Visoko na ljestvici. Ali ne moda kao takva, već kao kultura življenja. Kao što volim zdravu hranu i redovnu fizičku aktivnost, volim i lijepu, ugodnu odjeću. Sve skupa daje osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti.

 

Odjevni komadi koji nikada ne izlaze iz mode su…

– Mala crna haljina sigurno. Crne ili crvene salonke. Kožna jakna. Jeans.

 

Da ormar mogu zamijeniti s jednom osobom, to bi bila…

– Čini mi se Ida Prester ili moja Hatidža Hadžimuhamedović. Mislim da bi se svaka od nas snašla u ormarima drugih dviju.

Na putovanja nosim…

– Samo neophodnu, praktičnu garderobu. Davno sam naučila da na put nosim samo ono što mi stvarno treba i da ostavim prostora u torbi za shopping na putovanju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti