Umjetnica i modna kreatorka niže uspjehe: Selma Mekić održala prvu reviju u Dubaiju

Piše: Azra

Selma Mekić, umjetnica i modna kreatorka iz Novog Pazara, koja je prepoznatljiva sa autentičnim detaljima kaligrafije na mahramama, ešarpama i haljinama, predstavila je svoje specifične kreacije na prvoj modnoj reviji u Dubaiju, te je time postigla još jedan uspjeh u svojoj karijeri.

Svoj umjetnični život lijepa Novopazarka je počela crtanjem haljine za svoju mamu, a dokle je stigla svojom upornošću i talentom pokazala je svojom posljednom revijom upriličenom među elitom u Dubaiju.

– Što se revije u Dubaiju tiče, još uvijek sam pod utiscima. Sve je bilo na svjetskom nivou u organizaciji “The fashion show” čiji je generalni direktor Sherif Thomas.

Za odlazak Selme u Dubai i predstavljanje njenih kreacija tamo zazlužna je manekenka i marketing menadžerica Teodora Atanasovska, koja je ujedno i Selmina prijateljica.

– Na reviji je učestvovalo 25 dizajnera iz cijelog svijeta. A VIP dizajneri i modni žiri bili su Sadek Majed, Ezra Couture, Ziad Nakad, Ateleier Zuhra, Hany el Behairy i Amato. Amato je dizajner čije kreacije nosi Beyonce, što dovoljno govori o kakvom imenu dizajnera je riječ.

Za “Azru” je otkrila i nešto što još uvijek nije iznosila u javnost, a to je da je pobijedila kao dizajner u modest kategoriji. Priznanje joj je dodijeljeno od stručnog VIP žirija, istaknutih modnih dizajnera.

– To je za mene jedno veliko priznanje i veliki vjetar u leđa za nove poduhvate na polju mode. Planiram, ako Bog da, svoje kreacije da i dalje prezentujem u Dubaiju na nekim sljedećim projektima, revijama i dešavanjima. Smatram da je tamo meni mjesto i da je to pogodno tlo za prosperitet, kazala nam je Selma.

(A.Čaušević)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti