Zapeci zobene pahuljice i uživaj u hrskavim pločicama

Piše: Azra

Pripremite ukusne zobene pahuljice s dodacima i uživajte u odličnom zdravom doručku nekoliko dana.

Pečene zobene pahuljice narežite na kockice čim ih ispečete, ostatk čuvati u frižideru, u posudi sa poklopcem. Kada želite jesti, izvadite, stavite u mikrovalnu da se zagrije, a sve možete poslužiti sa šoljom mlijeka.

U smjesu možete dodati i suho voće, orašaste plodove ili komadiće tamne čokolade. Možete ih i umočiti u čokoladu, preliti medom ili premazati puterom od kikirikija. Odluka je na vama!

Sastojci:

– 2 kašike putera

-1 veće jaje

-700 ml mlijeka

-3-4 kašike smeđeg šećera

-2 kašičice ekstrakta vanile

-1 kašičica cimeta

-1 kašičica praška za pecivo

-prstohvat soli

-180 g zobenih pahuljica

Priprema:

1.Pripremite dublju tepsiju dimenzija 20×20 cm i premažite je puterom.

2.Zobene pahuljice, jaje, mlijeko, šećer, vaniliju, prašak za pecivo i sol pomiješajte u velikoj posudi, prebacite u posudu za pečenje, prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider preko noći.

3. Zagrijte rernu na 170 stepeni, promiješajte smjesu i stavite u rernu. Uklonite nakon 40-45 minuta.

Prijatno!

(A.Č.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti