Iggy Azalea, Masked Wolf, Senidah i ekskluzivan „Back To The Future“ showcase za nikad jaču EXIT Gang postavu

Piše: E.M.

 

Petrovaradinskom tvrđavom će od 7. do 10. jula odjekivati najbrutalnije rime, jer stiže nikad jača Gang postava!

Hip hop i trap strana Exita će predstaviti više od 60 MC-jeva internacionalne i regionalne scene, na tri festivalske bine – Mainu, Visa Fusion i Gang Beatsu! Glavnom binom Exita dominirat će superzvijezda Iggy Azalea, planetarno traženi Masked Wolf, kraljica regionalne trap scene Senidah i ekskluzivni „Back To The Future“ showcase.

U svjetskoj premijeri ovog koncepta mikrofone će prvi put ukrstiti predstavnici stare i nove hip hop škole Ajs Nigrutin & Timbe vs Crni Cerak & Lacku, Frenkie, Kontra, Indigo vs Muha, te Stole vs 30zona!

Visa Fusion i Gang Beats, osim što će donijeti još solo nastupa izvođača iz showcasea, na line-up dodaju najaktuelniji presijek regionalnih imena, koja predvode Prti Bee Gee, Mimi Mercedez, Fox & Surreal, Smoke Mardeljano, Bore Balboa, Klinac, Grše, Sajsi MC i Ognjen. Zajedno sa festivalskim headlinerima, među kojima su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, James Arthur, Afrojack, Boris Brejsha, ARTBAT, ZHU, Sepultura, Alok i mnogi drugi, ova glasna Gang postava dat će svoj pečat jednom od najjačih programa u historiji EXIT festivala!

„Back To The Future“ novi je i ekskluzivan showcase koncept EXIT festivala, koji na jednom koncertu jedne nasuprot drugima stavlja izvođače u raspo

nu od brutalnog izvornog do najaktuelnijeg repa. Prvi put ikada, legendarna i jedinstvena ekipa iz različitih komšijskih država će u 120 minuta demonstirati impresivne liričke vještine. Mikrofone će ukrstiti: iz Srbije Ajs Nigrutin & Timbe vs Crni Cerak & Lacku, iz Bosne i Hercegovine Frenkie, Kontra i Indigo vs Muha, a iz Hrvatske Stole vs 30zona!

Iggy Azalea osvojit će Glavnu binu festivala onako kako je osvojila i hip hop svijet – kao potpuna pobjednica. Australijska reperka tokom svoje karijere bila je usamljena šesnaestogodišnjakinja usred Miamija jednako koliko i feancy, a u obje uloge napravila je neizbrisiv trag u pop kulturi, uprkos linču medija i kolega iz industrije. Na najnovijem albumu „End of an Era” odrepovala je svoje dvadesete preko elektronskih traka koje je slušala – od prvih izlazaka do zenita karijere. Na njenom nastupu odjeknut će i duh muzičkih legendi sa kojima je sarađivala, kao što su Britney Spears, Ariana Grande, Rita Ora, Charlie XCX i Jennifer Lopez, ali i nevjerovatan prkos žene u hip hopu, koja je ostvarila platinastu karijeru sa više od 70 miliona prodatih jedinica.

 

Astronaut u okeanu Masked Wolf zapalit će Glavnu binu Exita baš kao što je zapalio sve top liste prvo u Australiji, a zatim i u cijelom svijetu. Singl „Astronaut in the Ocean“ transformisao je Harry Michaela u svjetski popularnog repera, čiji rad sada prepoznajemo na prvi takt. Ova pjesma živjela je dva života, jedan na chartovima, a drugi na TikTok-u, gdje je postala viralna. Ponovnim objavljivanjem napravila je sjajnu uvertiru za album „Astronomical“, koji je izašao krajem prošle godine.

Fantastična Senidah odsječno maršira i dominira regionalnom trep scenom posljednjih pet godina. Njen glas je specifičan i sirov, a muzika jednako snažna i nježna, dok na sceni zrači nevjerovatnom energijom i bez straha pliva u kontrastima od najjače Balkanke do ranjive Slađane. Saradnje sa imenima kao što su Coby, RAF Camora i Atlas Erotika izdvojile su je na sceni kao kameleonku spremnu da publici svaki put da sve. Najnovijii singl „Behute“ još jedan je dokaz njenog diverziteta, a 25 miliona pregleda na YouTube-u jedinstveno su ljubavno pismo njene publike.

Visa Fusion binu razdrmat će Bassivity ekipa u Showcase nastupu. Zoi, Brzo Trči Ljanmi, Teya Dora, Rouzi, X, Fox, WajWai, MihaMih & Diinzo i DJ Baliko Felix smjenjivat će se kako bi publici doneli jedinstvenu mješavinu popa i trepa hitovima kao što su „Nirvana”, „Par dana”, „G klasa”, „Kaktus”, „Keve ti”, i mnogim drugim. Program Visa Fusion bine upotpunit će i veterani domaće i regionalne scene Prti Bee Gee, Mimi Mercedez, Fox & Surreal, Frenkie, Kontra i Indigo, Smoke Mardeljano x DJ Mrki i Stole x Phat Phillie.

 

Na najmlađoj bini festivala Gang Beats smjenjivat će se generacije i bitovi repa, trepa i popa uz Sajsi MC, 30zona, Boru Balboa, Buntai, Crni Cerak & Lacku, Gršeta, Kliku, Klinca, Muhu i Ognjena. Ovoj jakoj ekipi pridružit će se i AV47 x Greev, Ba$ha x DVN, Bulch, DAVID IV x UROŠ, DJARE, FTP, GERUM x DIZZY, JOVICA DOBRICA x SKELE, Kene Beri x Spejs Noksi, La Crl x Louis, Micka Lifa, MihaMih x Diinzo, Rajm, Ri, Riga Dri, Rosh, Rođeni, Stoposto & Black Beriz, Tam x Nihil, Viking Krew, Yungkulovski x RIE x KZA x Faberge, ZeeBomb & Matej Foltz, Cookie, Fich, Keyri, Kultura, Milicija, Pirinač, Purpose, Rasheed, Thicc Boi, Traples i Xorade.

EXIT festival će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula, uz potvrđena velika muzička imena kao što su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama’ Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Coach Party, Noisia, Deca loših muzičara, Vizelj, Prti Bee Gee i mnogi drugi, a stižu i objave novih izvođača!

U prodaji je ograničen broj četvorodnevnih ulaznica po cijeni od od 128 KM,, uz uštedu od 50 odsto. Promotivne cijene regularnih jednodnevnih ulaznica za četvrtak, 7. jula, iznose 58 KM, za petak, 8. jula, 62 KM, za subotu, 9. jula, 74 KM, a za nedjelju, 10. jula 58 KM. Fan pit ulaznice za petak, 8. jula, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds, dostupne su po poklon cijenii 82 KM. VIP GOLD festivalske ulaznice dostupne su po cijeni od 630 KM, a jednodnevne VIP GOLD za 210 KM..

Ulaznice se mogu kupiti na ovoj stranici, zatim na prodajnim mestima i online na stranicama Gigs Tixa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti