Izdanja kraljevskih dama koja će vas oduševiti

Piše: Selma Hodo

Članovi kraljevskih porodica imaju određeni kodeks oblačenja. Njihov stil je uglavnom čist, jednostavan, neupadljiv, smjeran – često minimalistički. Postoje i stvari koje su njima zabranjene: poput otkrivenih ramena ili nenošenje šešira na kraljevskim vjenčanjima. Uprkos striktnim pravilima oblačenja, mnoge članice kraljevskih porodica važe za modne ikone. Još kada se uzmu u obzir njihove svečane kombinacije, počinje prava magija. Mi smo za vas odabrali neke od njihovih najglamuroznijih izdanja.

Uvijek otmjena kraljica Letizia

Kraljica Španije Letizia poznata je i kao “kraljica stila”, a o njenom izdanju na raskošnoj gala večeri povodom posjeta katarske kraljevske porodice još dugo će se govoriti. Kraljica je za ovu priliku izabrala je elegantnu haljinu boje šampanjca dužine do poda na kojoj su se isticali zvonoliki rukavi. Vezena haljina od čipke djelo je argentinskog dizajnera Gabriela Lagea.

Otmjeno izdanje kraljica je zaokružila podignutom kosom i elegantnim visećim naušnicama te jednim zlatnim prstenom geometrijskog oblika.

Romantična princeza Charlene

U sklopu Sedmice mode u Monte Carlu održana je dodjela nagrada MCFW FAshion Awards. Ovu dodjelu svojim je prisustvom uveličala princeza Charlene sa svojom kćerkicom Gabriellom. Obje su nosile haljine južnoafričkog dizajnera Terrenca Brayja, koje su napravljene posebno za njih. Gabriella je u svakom smislu izgledala kao princeza, zahvaljujući čarobnoj haljinici od brokata u pastelnim nijansama plave i ružičaste boje. Dok se Charlene odlučila za nježnu i neutralnu haljinu od satena i šifona.

Jordanska kraljica Rania i njen savršen stil

Jordanska kraljica Ranija Al-Abdulah uvijek se odjene u skladu s prilikom i mjestom, pa ne čudi što se njene modne kombinacije prate s velikom pažnjom. Kraljica, obožavana zbog svog humanitarnog rada kao i zbog svog besprijekornog osjećaja za stil, zagovara skromnu modu. Veliki je pobornik kako etabliranih, tako i novih arapskih brendova. Njen status ikone stila je protkan elegancijom i istančanim ukusom, a za svoja najglamuroznija izdanja gotovo uvijek bira bijelu boju.

 

Modna ikona, princeza Caroline

Princeza Caroline od Hannovera već dugo je poznata kao modna ikona među plemkinjama, i to prateći stope svoje majke. Pripadnost porodici Grimaldi, vladarskoj dinastiji s najdužim stažem u Evropi, te okruženje koje obiluje najprestižnijim događajima svjetskoga visokog društva, nesumnjivo su kumovali evoluciji stila princeze Caroline. Vlastiti stil izgradila je osebujnim odabirom elegantnih večernjih haljina i nakita smjelog dizajna. Uprkos porijeklu te skandaloznom ljubavnom životu, njen specifičan modni izričaj učinio ju je uvijek zanimljivom temom najprestižnijih modnih magazina koji je veličaju kao idealno utjelovljenje svevremenskoga kraljevskog glamura i stila.

 

 Moza bint Nasser, najbolje odjevena žena svijeta

Šeika Moza bint Nasser godinama se smatra jednom od najbolje odjevenih žena na svijetu. Mnogi svjetski modni magazini dodijelili su joj tu titulu, a magazin „Vanity Fair“ uvrstio ju je 2015. godine u Modnu kuću slavnih.

Vješto kombinira modernu odjeću sa Zapada s tradicionalnim arapskim odjevnim komadima, a njen garderober sačinjava nevjerovatna kolekcija odjeće najpoznatijih modnih kuća i dizajnera. „Chanel“, „Dior“, „Valentino“, „Jean Paul Gaultier“, „Armani“, „Christian Lacroix“ samo su neke od ‘etiketa’ koje se nalaze u njenom ormaru i koje Moza bint Nasser nosi s mnogo stila.

Uvijek stilizirana vojvotkinja Kate Middleton

Kate Middleton 2002. godine prošetala je modnom pistom na Sveučilištu St Andrews i ukrala srce princa Williama, a odmah je bilo jasno da će postati prava ikona stila. Njene odjevne kombinacije utjelovljuju sve što je svevremensko i klasično, s modernim prizvukom. Iako je često viđamo u ležernim izdanjima, kada se ova lijepa vojvotkinja odluči za glamur, onda ukrade pažnju svih prisutnih.

Skromna princeza Sofia od Švedske

Princeza Sofija je sa svojim čipkanim haljinama i neutralnim bojama konkurencija vojvotkinji Kate. Kao i članice britanske kraljevske porodice, i ova princeza kombinira brendove visoke mode s pristupačnim brendovima ulične mode. Dok za svečanije prilike bira stajlinge s naslovnica „Vogue“ magazina, za svakodnevne obaveze bira modele modne kuće „Zara“ i druge pristupačne komade.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti