Princ Harry otkrio kako čuva uspomenu na majku: Želim da bude ponosna na mene

Piše: Azra

Princ Harry je odlučio da nastavi tamo gdje je njegova majka stala. Princeza Diana mnogima je bila je poznata po svom humanitarnom radu kojem je bila predana i koji je radila svim srcem. Njen put nastavio je princ Harry, koji je prva dobra djela uradio još kao školarac, a danas je jedan od šampiona kada je humanost u pitanju.

– Sve što želim je da učinim da moja majku bude nevjerovatno ponosna na mene. To je sve što sam ikada želio da uradim, istakao je Harry.

Iako su otišli da žive daleko od svoje porodice, princ Harry i njegova supruga su nastavili da poštuju kraljevsku tradiciju i da mnogo truda ulažu kako bi održali bliskost s njima.

– On ima tu radost života i taj dodir koji povezuje, kaže biograf Ingrid Seward, koja je dobro poznavala njegovu majku Dianu, o Harrijevom talentu za obavljanje javne dužnosti.

Harry često pomaže bolesnoj djeci i njihovim porodicama i starateljima.

– Radim to jer osjećam da tako treba, a znam i da bi moja majka bila ponosna na mene, istakao je princ Harry jednom prilikom.

Izvor: Espreso.co.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti