Igrajte se: Svilene marame nosite umjesto šešira ili majice

Piše: Azra

Jedan od najboljih savjeta ovog ljeta koji vam neko može dati jeste da u svom garderoberu imate nekoliko svilenih marama. Zašto? Zato što je možete nositi na nekoliko načina, kao modni dodatak oko vrata, umjesto šešira ili pak umjesto topa

Klasika je uvijek IN

Svileni šal je kultni modni dodatak. Njega su nosile mnoge glumice, od Audrey Hepburn u “Rimskim praznicima” do Meryl Streep u filmu “Đavo nosi Pradu”. Marama oko vrata podići će svaku modnu kombinaciju, te će vrlo lako zamijeniti lačić ili ogrlicu. Osim toga, uvijek je možete prebaciti oko ramena.

Umjesto šešira

Najlakši i najlogičniji način je nositi maramu na glavi. Možete je vezati ispod brade ili, kao što se nosila devedesetih, svezanu s krajevima na potiljku. Bilo koju opciju da odaberete nećete pogriještiti.

Na torbi

Mnogi od nas imaju samo nekoliko torbi u svojim ormarima, a uz pomoć marame možete ih učiniti potpuno drugačijim i zanimljivijim. Sve što trebate uraditi jeste vezati maramu na svoju torbu. Tako savršen način da udahnete novi život svojim starim torbama, zar ne?

Umjesto topa

Vjerovatno najteži način – ali i najefikasniji. Na društvenim mrežama mnoge fashionistice pokazale su kako od marame možete napraviti moderan top. Izaberite onaj koji vam se najviše dopada i omiljena marama će zamijeniti vaše košulje tokom ljeta.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti