Zavirite u Diorov svijet magije

Piše: Azra

 

Modni gigant Dior predstavio je svoju novu kolekciju inspiriranu plesačicom flamenka Carmen Amayom. Raskošna revija održana je na čuvenom trgu u andaluzijskoj prijestolnici, a svi renomirani magazini oduševljeni su modelima iza kojih stoji Diorova kreativna direktorica Maria Grazia Chiuri, koja je opet uspjela industriju mode baciti na koljena.

Italijansku dizajnericu je za novu kolekciju nadahnula španska historija i tradicija te njeni heroji. Osim toreadora, kreatoricu je za kolekciju inspirirala Carmen Amaya, prva plesačica flamenka romskog porijekla koja se proslavila 1950-ih godina prošlog stoljeća u Parizu, a nadimak joj je bio La Capitana, jer je nosila mušku odjeću.

Kolekcija je slavi ideju androginog, feminističkog odijevanja, a na reviji se moglo vidjeti čak stotinjak modela među kojima je veliki naglasak na svečanim haljinama i odijelima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti