Večeras koncert Harisa Džinovića na „Ljetnoj pozornici Ilidža“

Piše: Azra

Minimalno tri sata najbolje kafanske muzike  

 

Koncert će snimati Televizija Sarajevo, pa će oni koji ne uspiju doći do ulaznica u narednim sedmicama na TVSA moći pogledati snimak događaja…

 

SARAJEVO, 02. JULI 2022: Haris Džinović, rođeni Sarajlija, „mahalac iz Ćemerline“, fudbaler „Želje“ iz vremena „Ribarovih beba“, multiinstrumentalista i multilingvista, odlični pjesnik i jedna od najvećih zvijezdi kafanske muzike ovih prostora, održat će večeras koncert na „Ljetnoj pozornici Ilidža“ na Ilidži.

 

„Ljetna pozornica Ilidža“, atraktivni, intimni i ograđeni prostor na otvorenom, je za mjesto koncerta izabrana jer su upravo na njoj, učestvujući na nekad čuvenom „Ilidžanskom festivalu“, afirmaciju stekle najveće zvijezde kafanske muzike, među kojima je i sam Haris Džinović, ali i zbog činjenice kako je Ilidža danas turistički epicentar destinacije Sarajevo.

 

Kapacitet „Ljetne pozornice Ilidža“ je preko 3.000 posjetitelja, a za koncert Harisa Džinovića, kako bi publika imala optimalan ugođaj, u prodaju je pušteno 2.000 ulaznica.

 

Ulaz na „Ljetnu pozornicu Ilidža“ za publiku će biti otvoren nakon KDZ pregleda, već od 19 sati.

 

Vlasnici regularnih karata ulazit će iz pravca Hotela „Terme“, dok će za one sa VIP ulaznicama biti otvoren ulaz iz Velike aleje, od strane hotela „Krone“, pored restorana „Al Mubarakiya“.

 

Svima koji na koncert dolaze automobilima organizatori poručuju da vozila parkiraju na parking kod hotela Terme, onaj u Velikoj aleji (kod restorana Ildžis), ali i na obližnji, veliki parking kod Hotela Hills, jer uz samu „Ljetnu pozornicu Ilidža“ parkiranje neće biti dozvoljeno.

 

U skladu sa zakonskim obavezama, na koncertu će biti obezbjeđeno prisustvo ekipe hitne medicinske pomoći, vatrogasaca i policije, a o sigurnosti posjetitelja računa će voditi zaštitari agencije „Securitas“.

 

VIP ulaznica više nema u prodaji i dostupne su isključivo regularne karte po cijeni od 30 KM.

 

Do 15 sati one se mogu kupiti u sistemu Kupikartu.ba, a nakon toga isključivo ispred ulaza na „Ljetnu pozornicu Ilidža“ od strane Hotela Terme, na koji će posjetitelji sa regularnim ulaznicama i ulaziti.

 

Za tehničku produkciju događaja zadužena je renomirana firma „Imperio“, pa je tako na binu već postavljen snažan razglas, obilje rasvjete, LED ekran od oko 20 kvadrata, a pažnja će biti posvećena i osvjetljenju prekrasnog ambijenta „Ljetne pozornice Ilidža“, jer je namjera organizatora da taj ambijent večeras izgleda magično.

 

Događaj će započeti u 21:15 nastupom sastava „Šeher Stone“, kojeg vodi proslavljeni Dado Zimić, a na čijem repertoaru će se naći najveći hitovi kafanske muzike; pjesme Tome Zdravkovića, Tozovca, Silvane, Hanke Paldum, Halida Bešlića…

 

Haris Džinović će u pratnji benda i pratećih vokala na scenu izaći oko 22 sata i publici garantuje nastup od minimalno dva sata, a ukoliko atmosfera bude na odgovarajućem nivou, moguće i duže.

 

Koncert Harisa Džinovića na „Ljetnoj pozornici Ilidža“ snimat će Televizija Sarajevo, pa i oni koji ne uspiju doći do ulaznica neće ostati uskraćeni za ovu koncertnu poslasticu, jer će u narednim sedmicama na TVSA moći pogledati snimak događaja.

 

Nastup Harisa Džinovića na „Ljetnoj pozornici Ilidža“ organizuje firma „Linden“ iz Sarajeva, uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i njenog predsjednika Kenana Magode.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti