Tom Cruise proslavio 60. rođendan

Piše: Azra

Thomas Cruise Mapother IV, američki glumac I producent,  proslavio je 60. rođendan. Rođen je 3. jula 1962. u Syracuseu u New Yorku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tom Cruise (@tomcruisenavy)

Odrastao je u siromašnoj porodici. Svoju karijeru započeo je sa 19 godina ulogom u filmu ‘’Endless love’’.

Nalazi se među top 10 najboljih glumaca u Sjevernoj Americi, te se danas smatra kao jednim od najboljih glumaca. Dobio je nagradu Saturn za najboljeg glumca za svoj nastup u psihološkoj drami ‘’Vanilla Sky’’ 2001.

Njegovi filmovi zaradili su više od 10,1 milijardi dolara širom svijeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tom Cruise (@tomcruisenavy)

Glumac iza sebe ima tri braka. Njegova prva supruga bila je Mimi Rogers. Sa drugom suprugom Nicole Kidman je posvojio dvoje djece, te nakon raskida sa Nicole, oženio se po treći put sa 16 godina mlađom Katie Holmes, od koje se također razveo,  sa kojom je dobio I kćerku.

U maju ove godine održana je premijera filma ‘Top Gun’ u Cannesu. Tom Cruise je dobio Zlatnu palmu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tom Cruise (@tomcruise)

 

Neki od njegovih najpoznatijih filmova su: ‘Born on the Fourth of July’, ‘The Color of Money’, ‘Magnolia’, ‘A Few Good Men’, ‘Jerry Maguire’, ‘Rain Man’, ‘Edge of Tomorrow’, ‘Interview with the Vampire’.

(S.B.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti