Čipka je ponovo IN: Za romantičan i zavodljiv izgled

Piše: Azra

 

Čuvena Coco Chanel jednom je izjavila da je “jedan od najlakših načina da se iz skitnice pretvorite u damu da odjenete čipkastu haljinu“. Čipka je jedan od najraskošnjih materijala, te laska gotovo svakoj ženi bez obzira na životnu dob i građu tijela. Ove sezone najpopularnija je heklana čipka. Modeli napravljeni od ove čipke mogu se nositi i na najsvečanijim događanjima kao što je vjenčanje, ali i u svakodnevnim situacijama te ležernim prilikama. Uz nju pristaju robusniji modni dodaci kakvi su u trendu, futuristički kao i etno stila. Drugi tip ove rafinirane rukotvorine iz ovosezonskih kolekcija je štikana čipka.

Riječ je, zapravo, o pamučnom platnu koje se buši prema nacrtanom motivu i potom obrađuje koncem, čime nastaju plošni rupičasti uzorci.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti