Prošlo je 10 godina otkako je Tom Cruise iz svog života izbacio kćerku Suri

Piše: Azra

Njegova karijera traje već desetljećima, a za razliku od mnogih svojih kolega, Tom Cruise danas je uspješniji nego ikada. I dok je o njegovim filmskim podvizima sve poznato, kada je riječ o njegovom privatnom životu on je obavijen misterijom, posebno njegov odnos s kćerkom Suri, koju je dobio u braku s Katie Holmes.

Tokom 2000-ih bili su najpopularniji holivudski par, a javnost im je čak dala i zajednički nadimak – TomKat. Sve vezano uz njih prodavalo je naslovnice časopisa širom svijeta, posebno njihovo italijansko vjenčanje kao i rođenje kćerke Suri. No, njihovoj ljubavi presudila je navodno scijentologija, kojom je Tom Cruise opsjednut, a s kojom Katie Holmes nikako nije mogla pronaći zajednički jezik.

Njihov potez bio je donekle logičan, Katie Holmes podnijela je 2012. papire za razvod, a sve to itekako je utjecalo na njegov odnos sa Suri. Sve od tada Tom Cruise nije se mogao vidjeti nigdje u javnosti sa Suri, zbog čega su mnogi zaključili kako je on prekinuo s njom svoje kontakte.

Suri Cruise danas ima 16 godina i s majkom Katie živi u Njujorku, gdje živi kao i svi njeni vršnjaci, a jedina je razlika što nju u stopu i dalje prate paparazzi. No, šta se događa iza zatvorenih vrata, znaju samo oni.

Poznato je da Tom Cruise nije dobio starateljstvo nad kćerkom, kao i da je brakorazvodna parnica, kojom je Holmes dobila starateljstvo, okončana za samo 11 dana, što je prilično neobično, posebno u svijetu bogatih i slavnih.

Iako je po sudskoj odluci Tom Cruise dobio pravo da kćerku viđa 10 dana svakog mjeseca, dobro upućeni izvor tvrdi kako je on tu mogućnost odbio te je iz razloga što Suri nije scijentolog, odbio sve daljnje kontakte s njom. Jedino čega se pridržava navodno je alimentacija u iznosu od 33 hiljade dolara mjesečno.

Pročitajte još