Kate Middleton uvijek izgleda sjajno na godišnjem odmoru, otkriveni njeni trikovi

Piše: Azra

Naravno da Kate Middleton, kao i ostali članovi Buckingamske palače, lično ne slažu odjeću i druge potrepštine za put. No, prije nego što se udala za princa Williama i postala dio britanske kraljevske porodice, vojvotkinja od Cambridgea nije imala vojsku butlera i pomoćnika pa je morala sama naučiti neke “tajne” pakiranja kofera.

U svakom slučaju, Kate je “gradivo” svladala s odličnim jer čak i tokom leta avionom ili vožnjom brodom izgleda besprijekorno. Planirate li uskoro na godišnji odmor, iskušajte sedam Kateinih postulata o tome što bi svaka žena trebala imati uz sebe na putovanju.

Od viška glava ne boli

Buduća kraljica uvijek nosi rezervnu odjeću i to za cijelu porodicu. Njen je savjet da ponesete ista dva komada ili barem slična. Tako ćete ostaviti utisak da ste na odmoru ležerni, a bit ćete te uredni i tip top od glave do pete.

Osjetljiva odjeća traži posebno pakiranje

Vojvotkinja Kate sve svečane komade zamata u papir. To je garancija da se neće zgužvati, a materijal se, ma kako bio osjetljiv, neće oštetiti u doticaju s nekim grubljim tkaninama ili drugim stvarima. Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle navodno više preferira vreće za veš od čistog pamuka jer odjeća bolje zadržava svježi miris.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Middleton (@katemiddletonphotos)

Svako svoj kofer

Kad putuju s njihovom djecom, prinčevima Georgom, Louisem i princezom Charlotte, Kate i William obavezno nose pet kofera. Za svakoga po jedan. Istina je da si “obična” porodica ne može pruštiti takav luksuz, pogotovo ako putuje osobnim automobilom. No, Kate tvrdi da je lakše pakirati više kofera, nego jedan u koji treba nagurati stvari za cijelu porodicu.

Nisu sve tkanine stvorene za putovanja

“Kako prepoznati kvalitetnu tkaninu bila je jedna od prvih stvari koje su vojvotkinja i njeni ‘ljudi‘ morali naučiti kad je ona postala Williamova supruga”, rekao je svojedobno na temu Katiene garderobe za MailOnline bivši kreativni direktor Mulberryja Scott Henshall. A da je govorio istinu, potvrda je i to što Kate u svakom trenutku izgleda kao da je tog trenutka sišla s naslovnice nekog modnog magazina. Henshall je objasnio da vojvotkinja na putovanjima nosi odjeću od poliestera, najlona, ​​akrila i olefina i sličnih materijala koji se ne gužvaju.

Preparati za hidrataciju kože

Ako želite na putu izgledati svježe, oboružajte se kremama za hidrataciju kože – jedan je od kraljevskih “go-to” savjeta. Katein adut je obojena hidratantna krema Laure Mercier s ugrađenim SPF-om i maska ​​s pčelinjim otrovom Heaven u crnoj i zlatnoj boji koja čisti i zateže kožu.

Ništa bez dobre frizure

Već je poznato da Kate svugdje prati njena frizerka Amanda Cook Tucker pa joj je lako uvijek imati postojanu frizuru. Gospođa Tucker, koja itekako ima iskustva s tim, predlaže da sa sobom ponesete barem jednu četku za kosu te lak. Po mogućnosti Elnettov lak Supreme Hold čija je cijena povoljna. Kamo god ide, Kate nosi kompaktno ogledalo, upijajući papir, rupčiće i balzam za usne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Middleton (@katemiddletonphotos)

Torba glavu čuva

Kraljevska porodica na putovanjima uvijek nosi torbe luksuznih brendova Mulberry, Aspinal i Smythson. No, Kate navodno čuva još nekoliko Longchamp torbica koje su vrlo komodne, praktične i relativno jeftine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Middleton (@katemiddletonphotos)

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti