Supruga Michaela Schumachera vratila se velikoj ljubavi

Piše: Azra

Corinna Schumacher , njemačka aktivistica za prava životinja i supruga legendarnog vozača formule 1 Michaela Schumachera bila je evropska prvakinja u dresurnom jahanju u stilu Divljeg zapada.

S osmijehom od uha do uha izašla je pred publiku na svom ranču CS u Švicarskoj, gdje se proteklog vikenda održalo takmičenje u dresurnom jahanju. Rezultat je za Corinnu Schumacher (53), ovaj put bio u drugom planu, jer joj je to bilo prvo takmičenje nakon mnogo godina.

Svojim umijećem oduševila je gledaoce, među kojima su bili i njen sin Mick Schumacher, te drugi članovi porodice i na kraju nastupa zaradila buran aplauz.

Corinna se potpuno povukla iz javnosti nakon što je njen suprug prije osam i po godina teško stradao na skijanju i završio u induciranoj komi čime mu je liječnički konzilij spasio život.

Corrina Schumacher i Michael Schumacher upoznali su se prije trideset godina, vjenčali 1995. i dobili kćerku Ginu Mariju (25), te sina Micka Schumachera (23). Kćerka je krenula majčinim stopama i postala zaljubljenica u konje i jahanje, dok se sin poput oca i strica posvetio trkama bolida formule 1.

Pročitajte još